Det numeriske tastatur dukker pludelig op, når du trykker i hjørnet af musepladen.

ASUS ZenBook UX425JA

Den nye ZenBook er et fint bekendtskab, hvis du har brug for en lille og let computer til at tage med i tasken.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
7.8

Du får en lille, let og effektiv arbejdscomputer i den nye ZenBook fra taiwanesiske ASUS.

ZenBook UX425JA vejer kun lidt over et kg og er under halvanden centimeter tyk, og det gør den ideel til at tage med dig.

Den slanke linje betyder også, at tasterne i tastaturet er af den type, der er ikke så høje. Skriveoplevelsen er derfor heller ikke den bedste. Tasterne stopper brat, når de trykkes et lille stykke ned, og det fungerer ikke så godt til blindskrift, hvor man mister følingen med tasterne.

Computeren har ikke noget numerisk tastatur, men der gemmer sig en lille overraskelse i musepladen: Hvis du holder fingeren nede i øverste højre hjørne af den, toner et lysende, berøringsfølsomt taltastatur frem i musepladen. Det kan du bruge, ligesom du ville have brugt et almindeligt numerisk tastatur til at taste tal ind i fx et regneark.

Skærmen holder den slanke linje fra resten af computeren, og den går også næsten helt ud til kanten, så der er ikke meget spildplads her. Du kan ikke vippe skærmen meget mere end 45 grader tilbage fra lodret tilstand. Det skyldes, at skærmens nederste kant vipper ind under computeren for at løfte undersiden lidt fra bordet, så varmen bedre kan slippe væk.

Billedet står fint, og lystyrken kan skrues op til et overraskende højt niveau. Det er derfor ikke noget problem at arbejde med computeren udendørs i sollys.

Batteritiden er også rigtig god. Vi fik i gennemsnit cirka halvanden arbejdsdag ud af computeren på ren batteridrift. Det er rigtig godt, når man tænker på, hvor tynd den er, og hvor lidt plads, der må være til batteriet inde i kabinettet.

Den begrænsede plads betyder desværre også, at der er få tilslutninger: Tre USB-porte og et HDMI-stik var, hvad det kunne blive til. Computerens strømforsyning skal tilsluttes den ene USB-C-port, og så det lidt ærgerligt, at der ikke er frit valg med hensyn til, hvilken side af computeren du vil sætte stikket i.

Der er ikke noget dedikeret grafikkort, så du må holde dig fra heftige computerspil. Det er en computer, der har det bedst med almindelige kontorprogrammer.

Hastigheden svarer egentlig fint til størrelsen og prisen på pc’en, men du får faktisk mere pc for pengene i ASUS’ egen VivoBook S14, som vi testede for nylig. Den kan du læse vores test af her i Testzonen.


+ Smarte taltaster i musepladen

+ Slank og let

+ Lang batteritid

– Tastaturet er ikke så godt

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Den nye ZenBook er et fint bekendtskab, hvis du har brug for en lille og let computer til at tage med i tasken.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Bærbar pc
Processor
i7-1065G7, 1,3 GHz
Grafikkort
Intel Iris Plus Graphics
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB C Thunderbolt, 1 x USB 3.2
Tilslutninger
HDMI, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
31,9 x 20,8 x 1,39 cm
Vægt
1,16 kg
Batteritid
Op til 21 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
CPU Mark
8781
2D Mark
336
3D Mark
2376
Memory Mark
2640
Disk Mark
12852
Benchmark (højest er bedst)
3026