ASUS ZenBook Pro UX550VE

ASUS ZenBook Pro er en ualmindelig potent bærbar computer, der byder på høj ydelse, god batteritid og et flot design, men der er særligt én funktion, der trækker gevaldigt ned i helhedsbilledet.

af #Computer #ASUS
8.1

Det er nærmest kærlighed ved første blik. ASUS ZenBook Pro er i hvert fald med sit mørkeblå, metalliske chassis en flot computer, som utvivlsomt stjæler mange, lange blikke. Kroppen er slank, men fremstår alligevel særdeles solidt bygget og som en maskine, der godt kan klare en hårdhændet behandling.

Der gemmer sig masser af kvalitet bag det pæne ydre. Under motorhjelmen ligger en stærk i7-processor, hele 16 GB RAM, en SSD på 512 GB og et eksternt grafikkort, som i samspil leverer muskelmasse til det hele. Jeg har endnu ikke fundet én opgave, som computeren ikke kan håndtere, og der skal gang i spil og videoredigering, før den giver den mindste lyd fra sig. Til hverdagsbrug er den stille som graven, og den eneste larm er de sagte klik-lyde fra mine tastetryk.

Fantastisk arbejdsmaskine med en svag skærm
Det er generelt en fornøjelse at arbejde på ZenBook Pro, for foruden farten er der god feedback i tasterne, og musepladen reagerer præcist på bevægelser. Kroppen er desuden så slank, at ens håndled hviler fint på de to metalflader ved siden af musepladen. Derfor er det ingen sag at sidde ved maskinen og arbejde i adskillige timer, og med en batteritid, der sagtens kan snige sig op over ni timer, er der god mulighed for netop dette.

Hele oplevelsen med ZenBook Pro er dog ikke udpræget fantastisk. Særligt skærmen står ikke mål med computerens imponerende ydeevne – eller prisskiltet for den sags skyld. Her må du nøjes med Full HD-opløsning, hvilket er udmærket til tekstredigering, tjekke e-mails og surfe på nettet.

I grafisk indhold som film, billeder og spil savner jeg over en bred kam detaljer i skærmbilledet – og særligt i billedernes mørke områder er det svært at se detaljer. Problemet skyldes også, at computeren har en berøringsfølsom skærm, der giver en vis portion genskær. Når skærmen i tillæg ikke er udpræget lysstærk, skal du sidde i et dunkelt lokale, hvis du vil have den fulde fornøjelse af indholdet på skærmen.

+ Glimrende batteritid
+ Lynhurtig maskine
+ God at arbejde på
– Ringe skærm

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En lynhurtig computer i et flot design, men skærmen er for dårlig i betragtning af computerens pris og ydelse.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Type
Bærbar
Processor
Intel Core i7 7700HQ 2.8 GHz
Grafikkort
Nvidia GeForce GTX 1050
Hukommelse (RAM)
16 GB DDR4
Lagerplads
512 GB (SSD)
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.0, 2 x USB-C
Tilslutninger
Kortlæser, 3,5 mm minijack, Bluetooth
Netværk
802.11ac
Mål
36,7 x 25,1 x 1,89 cm
Vægt
2 kg
Batteritid
9,5 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
Andet
Fingeraftrykslæser
Benchmark (højest er bedst)
4469,1