Lommeregneren i musepladen dukker frem, når du rører ved det ene hjørne af pladen.

ASUS ZenBook Flip 13 UX363E

ZenBook Flip 13 er en lækker lille 2-i-én computer, der især skiller sig ud med sin fremragende skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
8.2

I ASUS ZenBook Flip 13 får du både en bærbar pc og en lidt buttet tablet. Skærmen kan nemlig klappes om på bagsiden af tastaturet, så du kan betjene computeren med fingrene, takket være den berøringsfølsomme skærm.

Forvandlingen er nem, og ZenBook Flip 13 er hurtig til at opfatte, når du holder skærmen på højkant, og sørger så for at billedet vender rigtigt.

Du skal virkelig have brug for både computer- og tablet-funktionen i samme apparat, for ingen af delene fungerer lige så godt som en computer og en tablet hver for sig.

Tastaturet er fx nødt til at have en meget lav profil, så det har en kort tastegang. Det gør det svært at mærke, hvornår tasterne er trykket helt i bund. Der er også et irriterende læk af lys fra baggrundsbelysningen af den øverste række taster. Af en eller anden grund er gabet mellem tasterne og computerens kabinet større i den række end i de andre, og man kan tydeligt se to lysdioder under hver tast.

ZenBookens styrker er blandt andet den meget hurtige, indbyggede SSD til at gemme dine filer på. Den sørger for, at Windows starter op på få sekunder, når du tænder computeren.

ASUS har også gjort sig sig store anstrengelser for at få computeren til at være klar på et øjeblik, når du klapper låget op, efter den har været i dvale. Det, må man sige, er lykkedes, for det går så hurtigt, at det nærmest virker, som om den har været tændt hele tiden.

Skærmen er i decideret topklasse. Den bruger den samme OLED-teknologi, som også sidder i dyre fjernsyn, og den er virkelig god til at gengive sort. Derfor står billeder og film meget flot på skærmen.

I musepladen gemmer sig en lommeregner med berøringsfølsomme taster. Du skal blot røre ved pladens øverste højre hjørne for at aktivere den. Lommeregneren fungerer helt fint, men du kan selvfølgelig ikke mærke de enkelte “taster”. Den er alligevel rar at have ved hånden som et alternativ til at bruge talrækken i tastaturet.

Vi brugte computeren gennem hele arbejdsdage, hvor vi begyndte dagen med fuldt opladet batteri, og der var som regel 10-15 procent tilbage, når det var fyraften. Det er ganske godt, når man tænker på, at computeren kun vejer lidt over et kg og er 14 mm tyk. Der kan altså ikke være meget plads til batteriet.

ZenBook Flip 13 virker bemærkelsesværdig robust, når man tænker på, hvor tynd den er. Skærmen giver sig næsten ikke, hvis man tager godt fat i den hjørner og vrider lidt. Det er en computer, der kan tåle at få lidt knubs undervejs.


+ Starter meget hurtigt op

+ Skærmen er i topklasse

– Tastaturet er ikke så godt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ZenBook Flip 13 er en lækker lille 2-i-én computer, der især skiller sig ud med sin fremragende skærm.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-1165G7, 2,8 GHz
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
13,3 tommer
Skærmopløsning
3840 x 2160 pixels
USB-porte
1x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 2 x Thunderbolt 4 USB-C
Tilslutninger
HDMI
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
30,5 x 21,1 x 1,19 cm
Vægt
1,3 kg
Batteritid
Op til 14 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
CPU Mark
8818
2D Mark
583
3D Mark
3018
Memory Mark
2642
Disk Mark
16766
Benchmark (højest er bedst)
4140