Asus VivoMini er en ultrakompakt pc, der passer perfekt til kontorbrug eller som mediecenter.

ASUS VivoMini UN65H

Minimalistisk og kompakt kontor-pc med manglende ydeevne til høj pris.

af #Computer #ASUS
7.1

ASUS VivoMini er en fiks mini-pc, der egner sig som kontorcomputer eller mediecenter. Den rektangulære sag fylder mindre end et CD-cover, er ikke tykkere end en bog og vejer kun 700 gram. Det gør den perfekt til at stå direkte på skrivebordet ved siden af skærmen.

Selvom ASUS VivoMini er meget kompakt, så er der alligevel blevet plads til alle nødvendige stik lige fra USB 2.0 og 3.0, HDMI, DisplayPort, LAN, kortlæser og hovedtelefoner. Derudover understøtter den VESA-vægbeslag, så du kan hænge den bag på computerskærmen. Du kan også montere den på bagsiden af dit Smart TV og bruge den lille pc’en som mediecenter til at afspille film og tv-serier.

Ringe ydelse
Men hvor VivoMini brillerer i tidsløst minimalistisk design og kompakthed, kommer den til gengæld til kort i ydeevne.

Processoren er en i3-6100U, som netop klarer hverdagsarbejdet, men heller ikke mere. Du skal ikke forvente at kunne spille krævende spil eller redigere tunge videofiler med det integrerede Intel HD Graphics 520-grafikkort. Heldigvis har ASUS installeret en SSD-harddisk, som gør hverdagsarbejdet sjovere (og hurtigere).

VivoMini er født med 4 gigabytes ram. Det er alt for lidt. I skrivende stund bruger min maskine 5 gigabyte ram – ved almindelig kontorbrug. Og bruger du ofte fx Google Chrome med mange faner åbne ad gangen, så er det en nødvendighed at opgradere.

Test af ASUS VivoMini UN65H

Nem at opgradere
Heldigvis er det ingen sag at opgradere både harddisk og hukommelse på ASUS VivoMini, også selvom du er utryg ved at pille ved din pc. Det eneste, du skal gøre, er at skrue de fire skruer på bagsiden af det lille kabinet af, fjerne låget og klikke dine nye ram i – der er plads til én ekstra klods. Det er ligeledes nemt at udskifte lagerpladsen, hvis du ønsker at opgradere.

ASUS VivoMini er en behagelig arbejdspartner på kontoret. Selv under en længerevarende stress-test, hvor processor, grafikkort og harddisk presses til det maksimale, er mini-pc’en lydløs og forbliver nogenlunde kold.

Men det trækker en smule ned, at jeg spises af med ringe ydelse – især set i lyset af den forholdsvis høje pris.

 

Find laveste pris her:
Pricerunner

+Kompakt, minimalistisk design
+Lydløs selv under belastning
– For lidt hukommelse
– Dyr i forhold til ydelse

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS VivoMini passer perfekt ind i indretningen, men du får lav ydeevne for en relativ høj pris. Er udmærket til almindelig kontorbrug eller som mediecenter.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Type
VivoMini UN65H
Processor
Intel Core i5-6200U (2,3 GHz)
Grafikkort
Intel HD Graphics 520
Hukommelse (RAM)
4 GB (kan udvides op til 16 GB)
Lagerplads
128 GB SSD + 500 GB HDD (kan opgraderes til 256GB M.2 SSD & 1TB SATA III)
USB-porte
4 x USB 3.0
Tilslutninger
4-i-1-kortlæser, HDMI, Display, LAN, DC-in, audio-jackstik
Netværk
802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth V4.0
Mål
13,1 x 13,1 x 5,2 cm
Vægt
700 gram
Benchmark (højest er bedst)
2117 i PassMark-test