ASUS Vivobook S15 – S530U

En god rugbrødscomputer, der dækker de fleste brugeres hverdagsbehov. Og så er der oven i købet kulør på også.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
8.1

ASUS går nye veje i farvevalget på sin nye Vivobook S15. Den bærbare pc er nemlig blevet iklædt en afdæmpet lyseblå nuance. Og hvis du gerne vil have en bærbar, der matcher din garderobe, så kan du glæde dig over, at Vivobook S15 kan købes i fem forskellige kulører.

Går du mere op i de indre værdier, så er S15 også et behageligt bekendtskab. Den er ganske vist ikke blandt de allerhurtigste, men i denne prisklasse er det faktisk en fin ydelse fra især processoren og SSD-drevet. De fleste dagligdags opgaver på pc’en som kontorprogrammer eller visning af websider bliver afviklet kvikt og gnidningsfrit.

Det er fint, at der er blevet plads til et numerisk tastatur til højre for de almindelige bogstavtaster. Det er bare lidt ærgerligt, at taltasterne ikke har fået lov til at få fuld bredde, så de er nemmere at bruge uden at skulle kigge ned på tastaturet hele tiden. Der er ellers et par centimeter ledigt på begge sider af tastaturet.

Der er en god museplade i Vivobook S15. Den opfanger selv de mindste berøringer – også med flere fingre på pladen samme tid. I øverste højre hjørne af pladen sidder en praktisk fingeraftrykslæser, der registrerede aftrykket af min pegefinger hurtigt og med meget få fejllæsninger.

På siderne af pc’en sidder et fint udvalg af tilslutningsmuligheder. Der er blandt andet et HDMI-stik i fuld størrelse og en kortlæser til microSD-kort. Udover de almindelige USB-porte, så er der også en enkelt USB C-port. Det er efterhånden en meget udbredt standard, og det er lidt ærgerligt, at ASUS ikke også har brugt et USB C-kabel til at levere den nødvendige strøm til computeren. Her må finde dig i ASUS’ eget strømkabel, så computeren ikke kan dele kabel med andre mærker.

Kabinettet er i den billige afdeling, men det giver sig ikke, når man vrider lidt i det, og det er skruet så smart sammen, at skærmen løfter tastaturets bagkant en smule, når du åbner computeren for at skrive. Det giver en bedre skrivestilling og som en lille bonus, så hjælper det også pc’en med at slippe af med varme fra de indre komponenter. Det virker da heller ikke som om pc’ens blæsere kommer på unødigt overarbejde. De larmer kun lidt, når S15 sættes på krævende opgaver.


+ Fin ydelse til prisen

+ Støjsvag

– Smalt numerisk tastatur


Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En god rugbrødscomputer, der dækker de fleste brugeres hverdagsbehov. Og så er der oven i købet kulør på også.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5-8250U
Grafikkort
NVIDIA GeForce MX150, 2 GB
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080
USB-porte
1 x USB C 3.1, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
Tilslutninger
HDMI, microSD-kortlæser
Netværk
802.11ac
Mål
36 x 24 x 1,8 cm
Vægt
1,7 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8425
2D Mark
640
3D Mark
2014
Memory Mark
1988
Disk Mark
4759
Benchmark (højest er bedst)
3572,8