ASUS har valgt at fremhæve Enter-tasten i den ellers lidt grå og anonyme computer.

ASUS VivoBook S14 M433I

ASUS VivoBook S14 har en fin balance mellem ydelse og pris. Her får du en god pc, der er nem at bære rundt på.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
8.1

ASUS VivoBook S14 er en af den slags computere, der vil stille de fleste tilfreds. Den rammer nemlig et godt kompromis mellem ydelse, mobilitet og pris.

Det tager kun en brøkdel af et sekund at logge på Windows ved hjælp af fingeraftrykslæseren i øverste højre hjørne af musepladen. Da vi havde logget ind, kørte vi pc’en gennem en serie målinger, der viste, at ydelsen er lidt over gennemsnittet. Der er ikke noget selvstændigt grafikkort, så du skal ikke regne med at kunne spille krævende 3D-spil. På den anden side er Ryzen-processoren hurtigere end tre fjerdedele af konkurrenterne, og de færreste vil blive skuffet over den hastighed, computeren kører Windows med.

Tastaturet er udmærket med baggrundsbelyste taster, der har store, tydelige bogstaver og en Enter-tast med en kæk, gul farve rundt langs kanten.

VivoBook S14 er en forholdsvis slank og let computer, som du ikke bliver skæv i ryggen af at slæbe rundt på. Vi ville dog have foretrukket et USB C-stik i stedet for ASUS’ eget stik til strømkablet. USB C er meget udbredt, og det vil fx være nemmere at låne en anden strømforsyning, hvis du har glemt din egen derhjemme. Desuden kan USB-stikket ofte bruges i begge sider af computeren, hvilket er mægtig praktisk, hvis du bruger computeren i forskellige omgivelser.

Uanset hvor du bruger computeren, er det dog rart, at den stort set ikke larmer. Den kan bruges hvor som helst uden at forstyrre hverken dig selv eller sidemanden.

Der er ingen berøringsfølsomhed i skærmen, men den giver et godt lysstærkt billede i Full HD. Lyden leveres af højtalerfirmaet Harman/Kardon. Lydkvaliteten er i orden, men den hæver sig ikke meget over den gennemsnitlige lydoplevelse i bærbare computere.


+ Fin ydelse

+ Lav vægt

– Intet selvstændigt grafikkort

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS VivoBook S14 har en fin balance mellem ydelse og pris. Her får du en god pc, der er nem at bære rundt på.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Bærbar pc
Processor
AMD R7-4700/BGA, 2.0 GHz
Grafikkort
AMD Radeon Graphics
Hukommelse (RAM)
16 gigabytes
Lagerplads
512 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 2.0, 1 x USB 3.1, 1x USB C 3.1
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kortlæser
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
32,49 x 21,35 x 1,59 cm
Vægt
1,33 kg
Styresystem
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
14455
2D Mark
551
3D Mark
2131
Memory Mark
2673
Disk Mark
10820
Benchmark (højest er bedst)
4171