ASUS TUF Gaming FX505 er meget solidt bygget.

ASUS TUF Gaming FX505

Robust bygget spillecomputer med stort grafikkort og Fuld HD skærm.

af Henrik Ræder Clausen #Computer #Asus
9.5

Denne 15 tommers computer er ikke særlig dyr i forhold til de gode komponenter, den er bygget af. Vores testmodel har 8 GB ram, en Intel i7 8750H CPU, og et NVIDIA GeForce 1060 grafikkort. Skærmen er af IPS-typen med en opløsning på 1920 x 1080 pixels, og tastaturet er stort nok til at have en numerisk afdeling.

Tastaturet er en positiv overraskelse på en computer, der egentlig er beregnet til spil: Tasterne giver blød, behagelig modstand og reagerer hurtigt. Som det er normalt på spillecomputere er der regnbuefarvet baggrundslys i tasterne – der heldigvis kan slås fra. Og tasterne er stille, når du skriver eller spiller.

Ved almindeligt arbejde og moderat intensive spil er blæseren aktiv, men den er meget støjsvag. Spil, der belaster grafikkortet hårdt, gør blæseren noget mere hidsig, og går tilsvarende ud over batteritiden.

Ved almindelig brug holder batteriet cirka fire timer, men tunge spil kan tømme det på godt 60 minutter. Som et kompromis kan nogle spil skifte til det integrerede grafikkort i stedet for krafitgere GeForce-kort, så batteriet kan holde omkring tre timer med færre detaljer og lavere opløsning i spillene.

At dette er en solidt bygget computer, er til at mærke, og det er ikke blot et subjektivt indtryk. Den overholder den amerikanske hærs krav (MIL-STD-810G) til at tåle stød, varme, kulde og fugt.

Med et indbygget GeForce GTX 1060 grafikkort er grafikken lige så hurtig som på mange stationære. Computeren spiller alle 3D-spil flydende, undtagen ved ekstremt høje indstillinger. Grafikkortet kan ikke konkurrere med de bedste i stationære computere, men er et godt valg i en bærbar, hvor strøm og køling er begrænsede.

CPU’en har en moderat tophastighed på 2,2 GHz, men til gengæld hele seks kerner med Hyperthreading. Det er godt for spil og programmer, der kan udnytte de mange kerner, men en begrænsning for dem, der ikke kan. Til gengæld holder computeren altid tempoet, også når man bruger rigtig mange programmer samtidigt.

Vores tests gav en samlet placering på i omegnen af de bedste 14 procent blandt alle testede computere. Her har det indbyggede SSD-drev en god del af æren: Det lille drev har en læsehastighed på 1,7 GB/s, og kan skrive med 1,3 GB/s. Det er flotte tal. Dog så vi gerne, at drevet var større end 256 GB. Det tog ingen tid at fylde drevet halvt op med en håndfuld moderne spil.


+ Solidt bygget
+ Godt grafikkort
+ Godt tastatur
– Lidt for lille SSD

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Med et stærkt grafikkort, solid konstruktion og velvalgte kompromisser er denne spillecomputer også velegnet til seriøst arbejde.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Bærbar computer
Processor
Core i7 8750H 2,2 GHz
Grafikkort
NVIDIA GeForce GTX 1060
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 USB-3, 1 USB-2
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon
Netværk
WiFi 5, Gigabit Ethernet
Mål
36,0 x 26,2 x 2,6 cm
Vægt
2,2 kg
Batteritid
1-4 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Window5
Andet
MilSpec MIL-STD-810G
CPU Mark
10608
2D Mark
739
3D Mark
3712
Memory Mark
1924
Disk Mark
12711
Benchmark (højest er bedst)
4705