Knapperne er placeret øverst, hvor dine tommelfingre naturligt ligger, når du griber fat om ROG Ally.

ASUS ROG Ally

ROG Ally virker fint som en håndholdt Windows-computer, men batteritiden måtte gerne være længere.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
8.3

ASUS ROG Ally er en hurtig Windows-computer, der ikke er større, end at du nemt kan tage med i en lille taske.

Skærmen er på syv tommer og dermed en lille tand større end i en typisk smartphone. Billedet står egentlig skarpt og flot, men der er mange elementer i Windows 11, som ikke er beregnet til at blive vist på en skærm i denne lille størrelse, og det kan derfor indimellem godt være svært at tyde tekst på skærmen i både programmer og spil.

Den lille computer kører uden problemer krævende 3D-spil, og uanset om spil er installeret direkte i Windows 11 eller gennem spilplatforme som Steam, kan du åbne alle spil fra det indbyggede program fra ASUS, som også har sin egen genvejsknap ved siden af skærmen. På den anden side af skærmen er der en tilsvarende knap, der øjeblikkeligt åbner en menu med de vigstigste indstillinger som lys- og lydstyrke. Begge knapper er med til at gøre ROG Ally lidt nemmere at styre uden mus og tastatur.

Når du spiller på computeren, kan skærmen godt blive meget varm – også selv om der blæses overskudsvarme ud gennem riller på bagkanten. Det er tydeligt, at maskinen strækker sine kræfter til det yderste, og processoren ville være blandt de hurtigste, selv hvis den sad i en bærbar pc i fuld størrelse. Den høje ydelse kan også mærkes på batteritiden, der kun ligger på cirka tre timer, når du spiller eller ser en film.

Stereohøjtalerne under skærmen leverer en overbevisende lyd, som uden problemer overdøver den diskrete susen fra blæserne. Der er også et stik til hovedtelefoner, hvis du foretrækker det.

Når du spiller på ROG Ally, skal du bruge dens knapper og styrepinde, som minder om noget fra en controller til Microsofts Xbox-spillekonsol. Du kan også bruge den ene styrepind til at flytte rundt med musemarkøren i Windows, men det er lidt svært at ramme præcist på fx en knap på skærmen.

På bagkanten sidder en enkelt USB-C-port, som bruges til strømkablet. Hvis du vil koble et tastatur eller en mus til ROG Ally, er du altså nødt til at gøre det via en trådløs Bluetooth-forbindelse.

ASUS ROG Ally ligger godt i hænderne og knapperne sidder fornuftigt placeret på både for og bagside, så du bliver ikke træt af at betjene computeren – i hvert fald ikke før batteriet løber tør.


+ Flot skærm

+ God ergonomi

– Sløj batteritid

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ROG Ally virker fint som en håndholdt Windows-computer, men batteritiden måtte gerne være længere.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Håndholdt computer
Processor
AMD Ryzen Z1 Extreme
Grafikkort
AMD Radeon Graphics RDNA 3
Hukommelse (RAM)
12 GB
Lagerplads
512 GB
Skærmstørrelse
7"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
1 x USB-C
Tilslutninger
Hovedtelefon, microSD
Netværk
Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
Mål
28 x 11,1 x 2,1 cm
Vægt
608 g
Batteritid
3 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 11 Home
CPU Mark
27593
2D Mark
926
3D Mark
6632
Memory Mark
2534
Disk Mark
19780
Benchmark (højest er bedst)
6450