Skærmen er ikke berøringsfølsom, men du kan i stedet betjene computeren med den kæmpestore museplade.

ASUS Chromebook Plus CX3402CBA

Hvis du ikke har brug for en touch-skærm, er denne Chromebook Plus en fristende kontorcomputer.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Asus
8.8

Navnet lyder måske nok lidt kryptisk, men CX3402CBA er en god og enkel bærbar pc med Googles styresystem ChromeOS.

Computeren er en Chromebook Plus, der er en afart af Chromebooks, som har bedre specifikationer end Chromebooks ellers har været kendt for.

Inde i maskinen sidder en udmærket Intel-processor, otte gigabytes ram og et SSD-drev med 128 gigabytes lagerplads til dine apps og filer. Alt i alt giver det dig en computer, der uden problemer kører alle former for apps. Her er ingen forinstallerede reklame-apps, men du får et stort udvalg af Googles gratis apps lige fra Chrome og Google Drev til YouTube.

Du kan hente mange flere apps i styresystemets webshop, hvor du finder udvidelser, der kan køre i Chrome-browseren, som spiller en altafgørende hovedrolle i ChromeOS. Hvis du vil køre Android-apps, kan du åbne Play Butik, der virker på samme måde, som på en Android-telefon. Tilsammen har de to butikker et overvældende udbud af apps, og mange af dem er endda gratis.

Computerens udseende er en lidt anonym blanding af sort og grå plastik, men det hele virker robust, og skærmen gav sig fx kun ganske lidt, da vi tog fat og vred i hjørnerne af den. Du kan klappe skærmen 180 grader op, så den ligger fladt på bordet. Skærmen har en mat overflade og giver et brugbart billede til almindeligt kontorarbejde. Det ville dog have været rart, hvis den havde været berøringsfølsom, når nu det er muligt at installere så mange Android-apps, som bedst betjenes med fingerspidserne på skærmen. Heldigvis sidder der en stor museplade foran tastaturet, så du kan bruge den i stedet for.

Der er et fint udvalg af tilslutninger, og du kan blandt andet lade computeren op via USB-C-stik i begge sider. Vi blev også rigtig glade for den kompakte strømforsyning, som ikke har noget ekstra kabel, men sættes direkte i stikkontakten lige som en oplader til en mobiltelefon.

Mekanikken i tastaturets taster er af gennemsnitlig kvalitet, men tasterne er lyst godt op, så du kan aflæse dem under alle lysforhold. Vi kunne dog godt undvære de små bogstaver på tasterne, som er et kendetegn ved Chromebooks. Det er fx betydeligt nemmere at kende forskel på tegnene J, I og L på et normalt tastatur end de tilsvarende taster j, i og l på Chromebook-tastaturet.

Tastaturets øverste række er de klassiske Chromebook-genvejstaster: De gør det nemt at skrue op og ned for både lys- og lydstyrke, og der er særlige taster til at hoppe frem og tilbage mellem websider. I øverste højre hjørne af tastaturet sidder en power-knap, som betyder, at der ikke er blevet plads til en Delete-tast.


+ Enkelt og robust bygget

+ God pris

– Skærmen er ikke berøringsfølsom

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du ikke har brug for en touch-skærm, er denne Chromebook Plus en fristende kontorcomputer.

Specifikationer

Mærke
Asus
Type
Chromebook Plus
Processor
Intel Core i5-1235U
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
14"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 2 x USB-C 3.2 Gen 1
Tilslutninger
1 x HDMI 1.4, 1 x 3.5 mm audio
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
32,6 x 21,4 x 1,9 cm
Vægt
2,4 kg
Batteritid
Cirka otte timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
ChromeOS
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench 6: 1785 single core, 6332 multi core, 9583 GPU