Test af Apple iMac

iMac 21,5″

Apples nye iMac er en kraftfuld maskine med en lækker skærm, men du må for alvor til lommerne, hvis du ønsker at investere i en.

af Christian Slot #Computer #Apple
7.7

Apples ny iMac er under det stilrene ydre spækket med kraftfuld hardware, der er mere end nok til de fleste hverdagsopgaver.

Under hjelmen på vores testmodel med en 21,5 tommer skærm sidder en 3,4 GHz i5-processor, der er lynhurtig. Derudover sørger Radeon-grafikkort med dedikeret hukommelse for, at du kan klare tungere grafiske opgaver på din iMac.

4K Retina-skærmen er en oplevelse i sig selv. Farverne er meget virkelighedsstro, og den enormt høje pixeltæthed gør, at alt står knivskarpt på den papirtynde skærm.

Jeg havde gerne set Apple lavede startkonfigurationen med 16 gigabytes hukommelse i stedet for otte for at gøre maskinen lidt fremtidssikker. Du kan naturligvis vælge at opgradere til 16 gigabytes, men så må du punge ud med 1.720 kroner ekstra, hvilket tenderer ågerpris.

Derudover leveres iMac’en en fusionsharddisk som standard, og du må punge yderligere ud, hvis du vil have fingrene i en ren SSD-disk, som vel må siges at være standard som systemdisk i disse tider.

Med de to ovenstående opgraderinger ender iMac’en på små 18.000 kroner. Det får du meget pc for pengene for, hvis du vælger et andet mærke.

Til gengæld får du stilrent kraftværk, som Mac-entusiaster vel nærmest vil kalde et skulptur. Den er i øvrigt enorm nem at sætte op: Det kræver kun et enkelt kabel og et tryk på tænd-knappen; så er du i gang.

Køb Apple iMac 21,5″ tommer på Apples hjemmeside.

+ Meget brugervenligt
+ Enorm flot skærm
+ Flot design
– Forholdsvis dyr hardwarepris

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Apples iMac er enormt brugervenlig, stilren og egentlig også kraftfuld. Men den enormt høje pris gør alternativerne til mere oplagte valg for den almindelige bruger.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
Intel Core i5 3,4 GHz (6MB buffer, boost til 3,8 GHz)
Grafikkort
Radeon Pro 560 4 GB VRAM
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
1 TB Fusion Drive
Skærmstørrelse
21,5
Skærmopløsning
4096 x 2304 (4K)
USB-porte
2x USB C, 4x USB A
Tilslutninger
SDXC-kortplads, hovedtelefoner, ethernet
Netværk
802.11ac WiFi og Bluetooth
Mål
45 x 52,8 x 17,5 cm
Vægt
5,66 kg
Styresystem
Mac OSX