Acer Swift 5 er tynd, men der er alligevel lige akkurat blevet plads til et HDMI-stik.

Acer Swift 5

Slank, let og hurtig.

af #Computer #Acer
8.5

Acer Swift 5 er en bærbar for dig, der har brug for rent faktisk at bære rundt på din bærbare. Den vejer kun 1,3 kg, så den giver ikke hold ryggen, hvis du har den i taske over skulderen. Den er samtidig meget tynd, så det er også let at finde plads til den.

Computeren er ret solidt bygget, men tilslutningen af strømkablet følers meget vakkelvorn. Stikket virker, som om det nemt kan knække, hvis man skulle komme til at hive i kablet. Skærmen leverer et fint billede i Full HD. Den bruger et IPS-panel, og det betyder blandt andet, at betragtningsvinklerne både vandret og lodret er meget vide.

Billedet er lysstærkt, og kontrasten er virkelig god. Hvis ikke skærmen havde haft en blank overflade, ville det have været den perfekte computer at arbejde udendørs i solen på.

Musepladen er bred og god, og øverst i hjørnet af den sidder en lille uanseelig firkant. Det er en fingeraftrykslæser, der gør det hurtigt og nemt at logge på Windows. Placeringen i musepladen er rigtig praktisk, fordi man slipper for at skulle flytte hænderne. Og i modsætning til tidligere  tiders fingeraftrykslæsere skal du ikke stryge fingeren hen over læseren, men blot lægge fingeren på det firkantede område et kort øjeblik.

Swift 5 kører langt på literen: Helt op til 13 timer på en opladning kan pc’en ifølge producenten klare. I praksis er det noget mindre, men med lidt omtanke kan man godt trække en arbejdsdag ud af den uden at komme i nærheden af en stikkontakt.

Vildfaren Delete-tast

Tastaturet er udmærket med baggrundsbelyste taster, der gør nemt at arbejde i halvmørke. Placeringen af tænd-/sluk-knappen i øverste højre hjørne er dog lidt uheldig. I løbet af de dage, jeg brugte computeren, nåede jeg ikke at vænne mig til, at det ikke var Delete-tasten, der sad der.

I siden af computeren er der gode tilslutningsmuligheder. På trods af den slanke profil er der blevet plads til et HDMI-stik i fuld størrelse. Det gør det nemt lige at slutte computeren til et tv, hvis du har brug for vise fx billeder i et større format.

+ Let og slank

+ God fingeraftrykslæser

– Vakkelvornt elstik

Kan købes her:

www.elgiganten.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Acer Swift 5 er en god bærbar til at tage med på farten på grund af sin lille størrelse, lave vægt og lange batteritid.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Bærbar
Processor
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Grafikkort
Intel Graphics 620
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
256 gigabytes SSD
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 type C
Tilslutninger
HDMI, SD-kortlæser
Netværk
802.11ac
Mål
32,7 x 22,8 x 1,46 cm
Vægt
1,3 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home
Benchmark (højest er bedst)
2683,6