Acers Swift 5

Acer Swift 5 SF514-52T-580N

Swift 5 er en slank og let bærbar computer med en god portion muskler under motorhjelmen. Den er glimrende at arbejde på, men er udfordret af en skærm med alt for meget genskær.

af #Computer #Acer
8.4

Swift 5 er en bærbar computer i ordenes egentlige forstand. Maskinen er med sine 1,2 centimeter i sammenklappet tilstand utroligt slank, og med en kampvægt på ét kg bemærker du knap nok, når du har den med i tasken. På trods af den spinkle fysik virker byggekvaliteten dog god – særligt kabinettet fremstår solidt og som om, at det kan klare en portion slag.

Den lette bærbare computer kommer i en række forskellige konfigurationer, og denne udgave byder på en 8. generations Intel Core i5-processor, 8 GB hukommelse og en 256 GB SSD. Samlet er der rigelig muskelmasse til at klare alle typer hverdagsopgaver og holde liv en håndfuld programmer på samme tid, uden de helt store problemer.

Du skal dog ikke sætte den på mange prøvelser, før blæseren larmer en hel del, og så hakker den også en smule, hvis jeg bruger en browser og et tekstredigeringsprogram, mens jeg i baggrunden sætter gang i en systemopdatering.

Glimrende arbejdsmaskine med svag skærm
Grundlæggende er det en fornøjelse at arbejde på Swift 5, for tastaturet giver en god feedback, når du slår i tasterne, og der er mulighed for at navigere med både den trykfølsomme skærm og museplade.

Førstnævnte er dog ikke at foretrække, for det kræver, at du forstørrer tekster og ikoner, hvis du vil have en chance for at ramme de rigtige knapper i programvinduerne – og forstørrelsen resulterer hurtigt i et sløret billede. Kombineret med den meget blanke skærm, er der masser af genskær, og det kan være svært at tyde billedet ved blot en smule genskær.

Batteritiden ganske fin, og jeg har været i stand til at klemme godt syv timer ud af Swift 5, hvis jeg blot skal skrive og tjekke e-mails på den. Oftest vil batteritiden være noget kortere, men du får ingenlunde konstant brug for at finde opladeren frem. Tilslutningsmulighederne er derudover særdeles gode for en bærbar pc med så slankt et kabinet. Du finder således tre USB-porte og en normal HDMI-port på siden af computeren, og så kan du også tilslutte enheder trådløst med Bluetooth.

+ Utroligt let
+ Fin ydelse
+ Tilslutningsmuligheder
– Svag skærm

Se den dagsaktuelle pris på Swift 5

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En meget let bærbar computer med fin ydelse og gode tilslutningsmuligheder, men skærmen kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i5 8250U 1,6 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics
Hukommelse (RAM)
8 GB DDR3
Lagerplads
256 GB (SSD)
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
2 x USB 3.1 Type-A, 1 x USB 3.1 Type-C
Tilslutninger
HDMI, Bluetooth
Netværk
802.11 ac
Mål
32,9 x 22,8 x 1,5 cm
Vægt
1 kg
Batteritid
7 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10
Andet
Webkamera (HD) og fingeraftrykslæser
Benchmark (højest er bedst)
3312