Acer Swift 3 – SF315-52-36ER

Acer Swift rammer en god balance mellem pris, ydelse og byggekvalitet.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Acer
8.3

Vi har haft flere forskellige versioner af Acer Swift 3 til test i tidens løb – og den model, som vi tester her, rammer klart det mest fornuftige forhold mellem pris og kvalitet.

Senest havde vi fingre i en udgave med AMD’s Ryzen-processor og et godt grafikkort. Denne gang er det en billigere model med den seneste udgave af Intels i3-processor og en mere skrabet grafikløsning, hvor grafikchippen er bygget sammen med processoren. Resultatet er en computer, som afvikler kontorprogrammer og websider i et fint tempo, men som kommer til kort, hvis du vil spille avancerede spil på den.

Swift 3 er godt bygget i aluminium, og det solide indtryk går igen, når man tænder for pc’en og sætter den på hårdt arbejde. Computerens komponenter er afstemt, så hastigheden ligger lidt over middel på alt lige fra hukommelsen til processoren. Swift 3 er særlig god til den type beregninger, der kræves for at levere billedet til skærmen i almindelig todimensionel grafik i Windows. Det er sådan noget som at flytte rundt på vinduer og rulle op og ned på hjemmesider.

Tastaturet er godt belyst fra neden, så du kan arbejde i dunkle omgivelser. Et numerisk tastatur er klemt inde mellem computerens kant og bogstav-tasterne. Det måtte dog gerne have været lidt bredere, så man kunne betjene det uden at måtte se ned på tasterne for at ramme rigtigt. I højre side af Swift 3 sidder en fingeraftrykslæser, der gør det nemt at logge på Windows.

Skærmen er stor, lysstærk og har en mat overflade, så du slipper for genskin fra sol eller lamper.

Fuld fart på harddisken

Jeg blev glædelig overrasket over, at denne Swift 3 også er udstyret med Intel Optane, som er med til at sætte ekstra fart på mange opgaver på pc’en. Intel Optane er et midlertidigt lager, som er meget hurtigere end en traditionel harddisk. I Swift 3 sidder 16 gigabytes Optane-lagerplads klar til at aflaste harddisken. Optane-drevet er parret med den meget større harddisk, så de to drev optræder som et enkelt drev, hvis du kigger i Stifinder. Når du bruger pc’en, sørger Optane-teknologien selv for at flytte de mest brugte data som fx vigtige Windows-systemfiler til det hurtige drev.

+ Udstyret med Intel Optane

+ God skærm

– Lidt for smalt numerisk tastatur

Find laveste pris på Swift 3 her:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Acer Swift rammer en god balance mellem pris, ydelse og byggekvalitet.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i3-8130U, 2,2 GHz
Grafikkort
Intel UHD Graphics 620
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
1 TB harddisk + 16 GB Intel Optane
Skærmstørrelse
15,6 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
Tilslutninger
HDMI, SD-kortlæser
Netværk
802.11ac
Mål
35,9 x 24,3 x 1,69 cm
Vægt
1,8 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 10 Home, 64 bit
CPU Mark
5371,3
2D Mark
635
3D Mark
953,2
Memory Mark
1972,5
Disk Mark
1820,1
Benchmark (højest er bedst)
2502,2