Test af Acer Spin 1

Acer Spin 1 SP111-32N-P7W4

Acer Spin 1 er en letvægtsbærbar til dig, der har brug for en pc på farten.

af SLO #Computer #Acer
8.1

Der spyttes flere bærbare pc’er ud, end vi kan nå at teste, disse dage. Markedet oversvømmes af alskens bærbare – og flere ligner hinanden uden på og inden i.

Derfor er 2-i-1-pc’en Acers Spin 1 næsten(!) foran på point, fordi den går er anderledes. Den er let (at transportere) og meget billig.

Lad det være sagt med det samme: Hvis du er på udkig efter en kraftkarl af en pc, der kan trække spil og fotoredigering, så kan du lige så godt stoppe med læse omgående. Hvis du derimod leder efter en lille prisvenlig pc med Windows 10 S, hvor ydelsen er på det jævne, og hvor du kun kan installere Microsoft Store, bør du læse med.

Når prisen er på blot 2699, så overrasker det mig, at indpakningen er i metal – og føles meget robust. Når du tager Spin 1 op og inspicerer den nærmere, føles den som en bærbar i en højere prisklasse.

Som navnet antyder kan skærmen bukkes hele vejen rundt og Spin 1 bruges som en tablet. Tablet-funktionen er bedre end mange af konkurrenterne, fordi Spin 1 er relativ behagelig at sidde med grundet skærmen på 11,6” og den lave kampvægt.

Dårlig ydelse – god skærm

Selvom Acer reklamerer med, at processoreren bruger den nyeste teknologi, så den selv finder ud af at øge ydelsen, når den er under pres, så kæmper Spin 1 gevaldigt, når den udsættes for et større arbejdspres.

Men det er heller ikke meningen, at Spin 1 skal være en fast bestanddel af kontoret – den er beregnet til at tage med på farten. Acer Spin 1 er ideel at bruge i toget, på bagsædet af bilen på ferie eller på en café, når feriebillederne skal smides over på computeren.

Den trykfølsomme IPS-skærm med fuld HD-opløsning er til gengæld fantastisk flot – lyset er skarpt og farvegengivelsen særdeles naturtro.

En af de mere negative ting ved maskinen er, at den leveres med Windows 10 S. Styresystemet accepterer kun apps fra Windows Store, hvilket naturligvis er en kæmpe begrænsning på en ellers velfungerende maskine.

 

+ Let at transportere
+ God skærm
+ Budgetvenlig
– Relativ dårlig ydelse
– Kun Microsoft-apps tilgængelige

 

Læs mere om Spin 1 her:
https://www.acer.com/ac/en/SG/content/model/NX.GRMSG.001

Modellen, med Intel Core N4200-procesor, var ikke tilgængelig i butikkerne på testtidspunktet. Computeren fås dog i forskellige konfigurationer.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Ydelse og pris går hånd i hånd på Acer Spin 1, der kun er oplagt at bruge til nemme opgaver - eventuelt på farten.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
2-i-1
Processor
Intel Pentium Quad Core N4200
Grafikkort
Intel HD Graphics
Hukommelse (RAM)
4 GB DDR3 Low Voltage Memory
Lagerplads
eMMC 64 GB
Skærmstørrelse
11,6"
Skærmopløsning
1920 x 1080
USB-porte
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
Tilslutninger
HDMI, MicroSD, 3.5 mm mini-jack
Netværk
802.11a/b/g/n/ac & Bluetooth
Mål
29 x 20 x 1,25 cm
Vægt
1,2 kg
Batteritid
Op til 8 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Windows 10 S