Der er rigeligt med luft mellem skærm og tastatur, så skærmen sidder højere end på en typisk bærbar pc.

Acer Nitro 5 AN515-58-71MH

Acer Nitro 5 er en fremragende computer til en fast plads på skrivebordet, men vær forberedt på et mindre blæsevejr.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Acer
8.9

Acer Nitro 5 er en bærbar pc i en størrelse og vægtklasse, der gør den bedst egnet til at blive stående på en fast plads på skrivebordet.

Computeren vejer lige under 2,5 kg, og har både numerisk tastatur og en velvoksen skærm med en bred ramme omkring. Det er altså ikke just en computer, der inviterer til at blive lagt i en skuldertaske for at blive transporteret rundt på hver dag.

Den store computer er tæt pakket med noget af det bedste elektroniske isenkram lige nu. Både processor, grafikkort og SSD er blandt de hurtigste i deres kategorier, og det kan mærkes, når du bruger computeren. Alt i Windows kører selvfølgelig helt uden tøven, og du kan spille selv de mest krævende af de nyeste 3D-spil uden problemer.

Du skal være indstillet på at bruge et par hovedtelefoner, for støjniveauet fra blæserne er meget højt, når især grafikkortet kommer på hårdt arbejde. Da vi kørte vores testprogram for at måle computerens ydelse, gik blæserne i gang og pustede et par stykker papir ned på gulvet. Der kan med andre ord opstå lokalt ministormvejr både bagved og på siderne af computeren, hvor der sidder store køleriller.

Blæserne styres af Acers Windows-program NitroSense. Vi skruede for sjovs skyld omdrejningshastigheden op på det maksimale, og blæserne tordnede afsted med over 7.000 omdrejninger i minuttet. Heldigvis er Nitro 5 god til at regulere afkølingen, så computeren er næsten lydløs, når du bare sidder og arbejder i et kontorprogram i Windows.

Der er gode muligheder for at tilslutte både ekstraudstyr og kabelnetværk, og du får også en Thunderbolt 4-port, så du fx kan tilslutte en ekstra skærm. Nogle af tilslutningerne til blandt andet strøm er flyttet om på bagsiden. Det er ret praktisk, at de er gemt af vejen, når man alligevel ikke skal pakke computeren sammen hver dag.

Skærmen er god til både spil og kontorarbejde. Den har en mat overflade og en god lysstyrke, og så har den en opdateringsfrekvens på 144 Hz, der får spil fra hurtige actionspil til at stå rigtig flot.

Foran skærmen sidder et tastatur, som er så godt, som den slags kan blive, når det skal passes ind i en bærbar pc. Tasterne er bløde og giver en fin respons, og så er det efter vores mening altid rart  – som her – at have et numerisk tastatur til rådighed, når der skal tastes tal i regnearket med familiens budget eller udføres en hurtig beregning på lommeregneren i Windows.


+ Super ydelse

+ Gode tilslutninger

– Ekstreme blæsere

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Acer Nitro 5 er en fremragende computer til en fast plads på skrivebordet, men vær forberedt på et mindre blæsevejr.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Bærbar pc
Processor
Intel Core i7-12700H
Grafikkort
NVIDIA GeForce RTX 3060, 6 GB
Hukommelse (RAM)
16 GB
Lagerplads
512 GB SSD NVMe
Skærmstørrelse
15,6"
Skærmopløsning
2560 x 1440 pixels
USB-porte
1 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x USB 3.2 Gen 2, 2 x USB 3.2 Gen 1
Tilslutninger
HDMI, Ethernet-kabelnetværk
Netværk
Wi-Fi 6
Mål
36 x 27,1 x 2,6 cm
Vægt
2,49 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Windows 11 Home 64-bit
CPU Mark
26487
2D Mark
477
3D Mark
14343
Memory Mark
2773
Disk Mark
33909
Benchmark (højest er bedst)
4980