De to kraftige hængsler føles betryggende solide, når du vipper skærmen helt om på bagsiden af computeren.

Acer Chromebook Spin 713

Spin 713 er en robust og vellykket Chromebook. Du kan også bruge den som tablet til at køre Android-apps på.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Acer
9.1

Spin 713 er en solidt bygget Chromebook, der fungerer perfekt sammen med Googles mange tjenester på nettet.

Styresystemet Chrome OS har udviklet sig meget siden sin begyndelse, hvor det stort set ikke kunne udrette mere, end browseren Chrome kunne på en Windows-pc. I dag kan en Chromebook køre Android-apps, og du kan bruge Googles stemmestyrede digitale assistent til at få svar på spørgsmål eller styre Smart Home-produkter som fx Philips Hue-belysning.

Chrome OS giver ikke så mange muligheder som Windows for at indstille alt på computeren, som du gerne vil have det. Du kan heller ikke køre Windows-programmer. Det er dog utrolig nemt at komme i gang, og man vænner sig hurtigt til de små ting, der er anderledes.

Skærmens format er 3:2. Det betyder blandt andet, at du må leve med sorte striber foroven og forneden, når du fx ser tv-serier fra Netflix. Det høje format er alligevel et godt kompromis, for det betyder, at denne Chromebook også egner sig fint til at blive brugt som tablet, når du klapper skærmen helt om på bagsiden og vender Spin 713 på højkant. Så kan du bruge fingrene til at styre, hvad der sker på skærmen, og det er nærmest som at sidde med en stor Android-tablet mellem hænderne. 3:2-formatet fungerer også fint, når du skal se på websider, der jo typisk er højere, end de er brede.

Det sidder en god skærm i Spin 713. Opløsningen og den maksimale lysstyrke er høj, og den berøringsfølsomme overflade er hurtig til at opfange dine fingerspidsers bevægelser.

Det er ganske vist ikke en af Intels hurtigste processorer, der driver Spin 713, men du får alligevel en ydelse, der kan trække apps til både Chrome og Android uden irriterende hakken eller ventetider. Der var 128 gigabytes lagerplads i den model, vi testede, men Spin 713 fås i mange forskellige konfigurationer med blandt andet 256 gigabytes lagerplads og både langsommere og hurtigere processorer. Du kan også udvide lagerplads ved at sætte et microSD-kort i kortlæseren på siden af computeren.

Vi fik cirka syv timers batteritid ud af computeren på en almindelig arbejdsdag, hvor vi brugte det meste af tiden med kontorpakken Google Docs og på nettet med Google Chrome.

Opladningen sker med et USB-C-kabel, som kan sættes en af de to porte på venstre side af computeren. Det ville nu have været rart med mulighed for at koble strøm til i begge sider af maskinen.

Prisen på Spin 713 er forholdsvis høj, men du får altså også en alsidig computer, som du kan bruge til stort set alt – undtagen altså at køre Windows-programmer.


+ Flot skærm

+ Stort udvalg af apps

– Kun opladning i den ene side

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Spin 713 er en robust og vellykket Chromebook. Du kan også bruge den som tablet til at køre Android-apps på.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Chromebook
Processor
Intel i5-1135G7
Grafikkort
Intel Iris Xe Graphics
Hukommelse (RAM)
8 gigabytes
Lagerplads
128 gigabytes
Skærmstørrelse
13,5 tommer
Skærmopløsning
2256 x 1504 pixels
USB-porte
2 x USB C 3.2, 1 x USB A 3.2
Tilslutninger
HDMI, hovedtelefon, microSD-kort
Netværk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mål
30 x 23,5 x 1,68 cm
Vægt
1,45 kg
Batteritid
Cirka syv timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Chrome OS