Computeren kan nemt forvandles til en tablet ved at klappe skærmen om bag på computeren.

Acer Chromebook Spin 513 – CP513-1HS3N1

Spin 513 er en god, lille og ikke mindst billig computer, der vil dække de flestes behov for en transportabel kontorcomputer.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Acer
8.4

Chromebook Spin 513 er en glimrende lille kontorcomputer med mange fine detaljer fra Acer.

Du kan fx forvandle computeren til en tablet ved at klappe skærmen helt om på bagsiden. Det fungerer uden problemer – særligt fordi computeren ikke er særlig tung, men alligevel har et par solide hængsler mellem selve computeren og skærmen.

Skærmen leverer et billede i høj kvalitet. Panelet er af IPS-typen, og giver blandt andet nogle gode betragtningsvinkler, så du også kan se skærmbilledet, hvis du sidder lidt skævt i forhold til skærmen. Der er både god lysstyrke og kontrast, og den berøringsfølsomme overflade gør det til en leg at betjene computeren uden at have fingrene på tastaturet hele tiden.

Det sidste lærer du hurtigt at sætte pris på, for tastaturet er et af Spin 513’s svage punkter: Tasterne kan kun trykkes ganske lidt ned, og du har dårlig føling med, hvornår dit tastetryk er opfattet af computeren. Tasterne belyses nedefra af hvidt LED-lys, og det er nemt at aflæse bogstaver og tal, selv om vi ville have foretrukket versaler på tasterne i stedet for de små bogstaver, som er lidt sværere at afkode, når man fx hurtigt skal kende forskel på i og t og l. Men de små bogstaver på tastaturet er et særkende for Chromebooks, så det er svært at lægge skylden på Acer her.

Googles styresystem Chrome OS kører, som det skal på Spin 513. Vi prøvede et par af de mere krævende spil, der findes i Play Butik, og de blev afviklet flot og uden problemer. Som på andre Chromebooks er der et bredt udvalg af gratis programmer, du kan bruge til dit arbejde ved computeren. Alene Googles kontorpakke med programmerne Docs og Sheets vil kunne dække de flestes behov for henholdsvis tekstbehandling og regneark.

Vi kunne bruge computeren på batteri gennem en hel arbejdsdag og stadig have 15 procent tilbage ved fyraften. Opladningen sker med et USB-kabel gennem en strømforsyning, der ikke er større end højest nødvendigt. Det er i det hele taget ikke en computer, du bliver træt af at bære rundt på.


+ God batteritid

+ Flot skærm

– Dårligt tastatur

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Spin 513 er en god, lille og ikke mindst billig computer, der vil dække de flestes behov for en transportabel kontorcomputer.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Chromebook
Processor
Snapdragon SC7180
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
64 GB eMMC
Skærmstørrelse
13,3"
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixels
USB-porte
3 x USB 3.2 Gen. 1, 2 x USB-C Gen. 2
Tilslutninger
Hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
31 x 20,9 x 1,56 cm
Vægt
2,03 kg
Batteritid
Op til 12 timer
Touchskærm
Ja
Styresystem
Chrome OS
Benchmark (højest er bedst)
GeekBench 5.0: 466 single core, 1193 Multi-Core