Den øverste række taster kan fx skrue op og ned for lyden eller skærmens lysstyrke.

Acer Chromebook 311

Chromebook 311 er et forrygende godt køb, hvis du skal have dig en let bærbar til småopgaver.

af Morten Skeldal Østergaard #Computer #Acer
8.1

Acer Chromebook 311 har to store fortrin: Den er let, og den er superbillig. Med det i baghovedet er vi egentlig villige til at tilgive de fleste af computerens mangler.

Den er fx ikke særlig hurtig. Det kan ind imellem mærkes, hvis du har mange websider åbne i Chrome på én gang. Så kan computeren godt tøve lidt, hvis du sætter den i gang med flere opgaver.

Du får også et temmelig skrabet udvalg af tilslutningsmuligheder. I venstre side er der en USB-C-port, som samtidig fungerer som indgang til strømstikket. Ved siden af den er der en indgang til hovedtelefoner.

I højre side sidder blot en klassisk USB-port og et hul til en Kensington-lås, som kan sikre computeren mod tyveri. USB-porten er kun USB 2.0, og det gør den uegnet til fx at tilslutte en ekstern harddisk, hvis du vil have overført nogle filer i en fart.

Det er således ikke just nogen veludstyret computer, vi har at gøre med her. Men hvis du har brug en computer, du kan gå lidt på nettet med, og måske udføre let kontorarbejde i Google Docs, bliver det svært at finde et bedre tilbud.

Vi brugte Chromebook 311 som vores primære arbejdscomputer gennem nogle dage. Vi gik på nettet, og vi skrev artikler, og på intet tidspunkt var vi nødt til at skifte til en stærkere computer.

Skærmen er ikke berøringsfølsom, men den leverer et udmærket billede i en nogenlunde opløsning. Tastaturet er godt at skrive på, når man tager i betragtning, hvor lille og slank computeren er. Det er dog et lidt sælsomt valg, at Acer har valgt at udstyre tasterne med små bogstaver i stedet for versaler, som jo er det mest almindelige. Bogstaverne kan godt være lidt svære aflæse, hvis man ikke er typen, der skriver blindskrift – fx ligner tasterne i, j og l hinanden alt for meget.

Styresystemet er Google Chrome OS. Det giver dig adgang til et stort udvalg af gode og gratis apps. Faktisk vil de fleste kunne klare sig med Googles egne apps alene. Du kan både køre Android-apps og apps til Chrome OS, og det gør det meget let at finde en app, der kan klare den opgave, du skal have løst. Det er bare en ekstra bonus, at du får 100 gigabytes lagerplads til din Google-konto i et år samt tre måneders YouTube Premium og tre måneders adgang til Googles spiltjeneste Stadia.

Prisen på Acer Chromebook 311, som vi har vist her, er egentlig mere end rimelig, men vi har faktisk set den lille computer på tilbud til 1.444 kroner. Det gør den til et helt fantastisk godt køb og faktisk også den billigste bærbare pc, vi har testet.


+ Super pris

+ Lille og let

– Ikke så hurtig

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Chromebook 311 er et forrygende godt køb, hvis du skal have dig en let bærbar til småopgaver.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Chromebook - bærbar pc
Processor
MediaTek MT8183, 2 GHz
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
64 GB SSD
Skærmstørrelse
11,6 tommer
Skærmopløsning
1366 x 768 pixels
USB-porte
1 x USB C 3.2 Gen 1, 1 x USB 2.0
Tilslutninger
Hovedtelefon
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
29,02 x 20,6 x 1,88 cm
Vægt
998 gram
Batteritid
Op til 15 timer
Touchskærm
Nej
Styresystem
Chrome OS
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench 297 single CPU, 1389 Multi-core CPU