Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Smal telefon uden kanter

af #Telefon #Sony
7.5

Telefoners skærme bliver større og større, hvilket ofte resulterer i store og uhåndterlige mobiler – men her er Sonys Xperia XA undtagelsen: Godt nok får du en god stor skærm på fem tommer, men telefonen er designet, så der næsten ikke er nogen kanter på siden af skærmen, så telefonen bliver meget nemmere at have i hånden. Faktisk er Xperia XA markedets smalleste telefon med en fem tommer skæm.

Skærmens opløsning er på 1280 x 720 pixels, hvilket giver en rigtigt god, om end ikke knivskarp brugeroplevelse. Skærmen reagerer lynhurtigt på berøringer og er i det hele taget nem at håndtere.

Brugerfladen er Googles Android 6.0, Marshmallow, der fungerer ret godt på trods a at Sony har installeret deres egne, ekstra programmer oveni, hvilket sløver telefonen en anelse. Er du vant vil at bruge Sonys programmer vil du sikkert være glad for dem, men er du ikke vant til dem kan de være ret irriterende. De overflødige programmer hjælper også med at dræne Xperia XAs batteri hurtigere end højest nødvendigt, så du ikke altid kan komme igennem en dag på én opladning.

Som de fleste andre Sony-telefoner har Xperia XA et imponerende kamera indbygget: Det bagerste kamera kan tage knivskarpe 13 megapixels billeder imens det frontvendte 8 megapixels kamera sikrer dig en perfekt oplevelse når du tager selvportrætter eller foretager videoopkald. Lyden er desuden rigtigt god ved både tale- og video-opkald.

Xperia XA kommer som standard med 16 GB indbygget plads. Det er rigeligt for mange, men hvis du tager mange billeder, optager meget video eller har al din musik lagret på din telefon, slipper pladsen hurtigt op. Heldigvis kan du sætte et microSD-kort i telefonen, så du får helt op til 200 GB ekstra plads. Så skulle alle være godt dækket ind.

Konklusion

En god lille telefon til den god pris, der dog har et middelmådigt batteri. Et sikkert hit hos Sony-fans.

Specifikationer

Mærke
Sony
Processor
Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Hukommelse (RAM)
2 GB
Lagerplads
16 GB
Skærmstørrelse
5 tommer
Skærmopløsning
1280 x 720 pixels
Tilslutninger
Micro USB
Batterikapacitet
2300 mAh
Styresystem
Android 6.0, Marshmallow
Mål
14,4 x 6,7 x 0,8 cm
Vægt
137,4 gram
Fingeraftrykslæser
Nej
Kamera
13 megapixels, 8 megapixels
Udskifteligt microSD-kort
Ja, op til 200 GB