Der er sparet på materialerne i Galaxy A25, så bagsiden er fx fremstillet i plastik i stedet for glas eller aluminium.

Samsung Galaxy A25

Galaxy A25 er ikke så hurtig, men det er en billig telefon med en stor og flot skærm.

af Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.1

Galaxy A25 hører til i den billige afdeling af Samsungs store udvalg af telefoner. Alligevel får du nogle fine funktioner, som har fået lov at dryppe ned fra de dyrere modeller.

Samsung producerer selv sine telefonskærme, og det ser ud til at give et kvalitetsløft i forhold til konkurrenterne – i hvert fald i billige telefoner som Galaxy A25. Skærmen bruger den forholdsvis dyre AMOLED-teknologi, der giver en utrolig flot kontrast. Når vi skruede helt op for lysstyrken og startede en video på den store skærm, lignede Galaxy A25 pludselig en meget dyrere telefon.

Det gjorde den til gengæld ikke, da vi pressede den lidt med en omfattende benchmark-test af ydelsen og et par krævende mobilspil. Her var det tydeligt, at mobilprocessoren hurtigt kom på overarbejde, for opdateringen af skærmbilledet skete i ryk, og telefonen blev også bekymrende varm.

Samsung-telefoner har ofte gode kameraer, men billedkvaliteten er dog ikke overvældende i denne telefon. Galaxy A25 har et modul med tre kameraer på bagsiden: et hovedkamera på 50 megapixels, et ultravidvinkel på 8 megapixels og et makrokamera på 2 megapixels. Det sidste tager fine ultranærbilleder af fx blomster, men hovedkameraet leverer nogle ret ordinære billeder, som bærer præg af en del billedstøj – også hvis du bare tager billeder indendørs i dagslys.

Når du ser på bagsiden af telefonen, er det tydeligt, at der er sparet på materialerne for at holde prisen nede. Bagpladen er fremstillet i plastik, og Samsung har undladt at give overfladen en rillet struktur, så telefonen er en smule glat.

Galaxy A25 buler en smule ud på den ene side, hvor knapperne sidder. Det giver et lidt bedre greb, og det gør det også nemmere at placere tommelfingeren korrekt på den gode fingeraftrykslæser, der sidder gemt i power-knappen lige ved din tommelfinger – hvis du da ellers holder telefonen i højre hånd.

Batteritiden var fin med et gennemsnit på cirka 1,5 døgn i vores testperiode. Der sidder et batteri med forholdsvis stor kapacitet i telefonen, og det kan lades op med 25 watt hurtigopladning. Desværre har Samsung ikke været så gavmilde at lægge en oplader med i æsken.

Samsung lover, at Galaxy A25 får opdateringer af styresystemet i fire år og sikkerhedsopdateringer i fem år. Det er et stort plus, hvis du ikke er typen, der skifter din telefon ud, hver gang der dukker en ny model op.


+ Lav pris

+ Flot skærm

– Oplader følger ikke med

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Galaxy A25 er ikke så hurtig, men det er en billig telefon med en stor og flot skærm.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Processor
Exynos 1280
Hukommelse (RAM)
6 GB
Lagerplads
128 GB
Skærmstørrelse
6,5"
Skærmopløsning
2340 x 1080 pixels
Tilslutninger
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timer
Batterikapacitet
5.000 mAh
Styresystem
Android 14, One UI 6
Netværk
Wi-Fi 5
Mål
16,1 x 7,7 x 0,8 cm
Vægt
197 g
Fingeraftrykslæser
Ja, i power-knappen
Kamera
50 MP, 8 MP ultravidvinkel, 2 MP makro, 13 MP selfie
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Benchmark (højest er bedst)
Geekbench: 2012