Test af iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus er med innovativ kamerateknologi og hurtigere indmad en fantastisk telefon.

af #Telefon #Apple
10.0

Sammenligner man ydersiden af en iPhone 7 Plus med forgængeren 6S Plus, er det svært at se forskel. Kun på bagsiden aner man to forandringer: 7 Plus har ingen antennestriber, som er gennemsigtige buede linjer på bagsiden.

Derudover har 7 Plus to kameralinser, som jeg vender tilbage til senere i denne test af iPhone 7 Plus.

 

Lynhurtig

Men det er som bekendt på indersiden, man skal finde skønheden, og her brillerer den ny iPhone 7 Plus. Den nye lynhurtige A10-chip, Apple har installeret i både iPhone 7 og 7 Plus kan efterhånden måle sig med processorerne i bærbare computere, og A10 klarer selvsagt alle opgaver til perfektion.

Jeg mærker en klar forskel, når jeg sammenligner hastigheden, jeg kan skifte imellem apps, på min iPhone 6 og den nye iPhone 7 Plus.

Sammenspillet mellem 3D-touch (der måler, hvor hårdt du trykker) og det haptiske feedback – en lille rystelse, når du fx skruer på vækkeuret eller låser telefonen op – gør brugeroplevelsen helstøbt.

Også skærmen er klarere end nogensinde før, farverne er mere virkelighedstro og levende. Det kan jeg især se i spil, hvor der typisk er farveeksplosioner og flere nuancer. Her er der igen en klar forskel fra iPhone 6 og til 6 Plus.

 

Kameraet: To linser og dybdeskarphed

Den store udvikling på iPhone 7 Plus er kameraet. Eller kameraerne. Der er nemlig to linser på bagsiden: En vidvinkel-linse og en telelinse, som understøtter hinanden, når du skyder billeder.

Vil du eksempelvis zoome ind, trykker du på et lille ”1x”-ikon nederst på kamera-appen, og så skifter telefonen selv til zoom-linsen, og du får optisk zoom, der betyder, at billedet står lige så skarpt, som det plejer, selvom du zoomer. Se selv på nedenstående sammenligning mellem de to linser på bagsiden (1x- og 2x-zoom)

iPhone 7 Plus udnytter begge linser til at skabe dybdeskarphed. Det giver et skarpt motiv i forgrunden og et sløret motiv i baggrunden, der især er synligt på højre billede herover. Du kan stadig zoome op til 10x, men alt over 2x optages som digitalt zoom og ser forfærdeligt ud.

 

Der er, ligesom på iPhone 7, ikke noget jackstik i bunden af telefonen. Telefonen bliver derfor leveret med en omformer fra jack til lightning, så du stadig kan bruge dine gamle høretelfoner.

Om iPhone 7S Plus er prisen værd, er ikke nemt at bedømme. Har du en gammel telefon og alligevel skal opgradere, er den ny iPhone en af de bedste telefoner, du kan få fingrene i. Hvis du derimod har en telefon, der virker udmærket, så er mit råd at beholde de 7.000 i lommen og bevare tålmodigheden til næste år, hvor det spås at Apple lancerer iPhone 8 – på 10 året efter den første iPhone.

Konklusion

iPhone 7 Plus udmærker sig med to kameralinser, der tager fantastiske billeder. Men har du en velfungerende telefon, så kan du sagtens vente på iPhone 8.

Specifikationer

Mærke
Apple
Processor
Apple A10
Hukommelse (RAM)
3 GB
Lagerplads
32/128/256 GB
Skærmstørrelse
5,5 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080 pixel
Tilslutninger
Lightning
Batterikapacitet
2.900 mAh
Styresystem
Apple iOS
Mål
15,8 x 7,7 x 0,7 cm
Vægt
188 gram
Fingeraftrykslæser
Ja
Kamera
12 megapixel (dual kamera) og 7 megapixel frontkamera
Udskifteligt microSD-kort
Nej