Knapperne til højre for skærmen er så smalle, at de kan være svære at få øje på.

PocketBook Era

PocketBook Era har en god skærm til læsning af ebøger, men bladreknapperne kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Tablet #PocketBook
8.3

PocketBook Era er en god lille ebogslæser, men der er en del småting, der kunne forbedres.

Skærmen bruger den sort-hvide elektroniske blækteknologi, som de fleste andre ebogslæsere. Den er syv tommer i diameter, men den virker ikke så stor på grund af det lidt brede format.

PocketBook Era er rar at holde i én hånd. Kanten er fremstillet i metal og bagsiden i rillet plastik. Den brede ramme til højre for teksten giver dig et godt sted at lægge din tommelfinger, når du griber fat om ebogslæseren.

Du bladrer enten ved at lægge en finger på den ene side af skærmen eller ved at trykke på knapperne ved siden af skærmen. Det sidste fungerer ikke så godt, for knapperne er smalle og svære at trykke ned, og man har ikke lyst til at trykke dem ned flere hundrede gange for at bladre gennem en hel bog. Det virker også som om, der er byttet rundt på frem- og tilbageknapperne, for den forholdsvis sjældent brugte knap til at bladre en side tilbage sidder lige, hvor du naturligt lægger din tommelfinger.

Der er et svagt genskin i skærmen, men det kan som regel klares ved at ændre dens vinkel i forhold til solen eller lampen, der generer. Ebogslæserens automatiske indstilling af lyset er for svag, så vi var nødt til at slå den fra og skrue helt op for lyset. Så blev læsbarheden til gengæld også god.

Baggrunden er ikke helt hvid, og bogstaverne er ikke helt sorte, men kontrasten er alligevel god nok til læsning under alle lysforhold. Hvis man er langsynet, lærer man hurtigt at sætte pris på, at skriften kan forstørres ved at lave en omvendt knibemanøvre med fingrene på skærmen.

En af ulemperne ved elektronisk blæk er den meget langsomme opdatering af skærmen. Det betyder, at du på de fleste ebogslæsere skal bladre rundt mellem flere sider, hvis du vil se en oversigt over dine bøger. På Pocketbook Era er problemet løst, så du kan rulle ned gennem hele dit bibliotek, mens bøgernes forsider flyder fint henover skærmen. Pocketbook har snydt, så skærmen opdateres uden at skærmen nulstilles undervejs. Resultatet er, at du ind imellem kan se en svag skygge af tidligere indhold på skærmen, men så snart du er færdig med at rulle gennem boglisten, sørger ebogslæseren for at nulstille skærmen med et hurtigt glimt, hvor alle pixels på skærmen gøres sorte.

Du kan indstille styresystemets sprog til dansk, men du kan ikke købe danske bøger i den indbyggede boghandel. Dem må købe på nettet og flytte over på PocketBook Era. Den nemmeste måde at få danske bøger over i ebogslæseren er ved at koble en gratis Dropbox-konto sammen med Pocketbook Era. Så skal du blot lægge din købte ebog ned i den mappe, som Pocketbook opretter i din Dropbox. Få sekunder senere er mappen synkroniseret med Pocketbook Era, og du kan læse din bog på skærmen.

Der er forinstalleret en internetbrowser, og den kan du bruge til at logge på biblioteket og låne og læse bøger. Browseren er langsom, men når først din bog er lånt og åbnet, fungerer læsningen uden problemer.


+ Rar at holde i hånden

+ God læsbarhed

– Lidt mislykkede knapper

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

PocketBook Era har en god skærm til læsning af ebøger, men bladreknapperne kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
PocketBook
Processor
Dual-core processor 1 GHz
Hukommelse (RAM)
32 GB
Skærmstørrelse
7"
Skærmopløsning
1264 × 1680 pixels
Batterikapacitet
1.700 mAh
Tilslutninger
USB-C
Styresystem
Linux 3.10.65
Mål
15,5 x 13,4 x 0,78 cm
Vægt
228 g