Dell Latitude 5179

Dell Latitude 5179

Latitude 5179 er en hurtig Windows 10-baseret 2-i-én-pc. Men den er tung og tyk.

af #Tablet #Dell
7.9

Dells seneste skud på stammen af 2-i-én-pc’er hedder Latitude 5179, som altså kan bruges som både tablet og pc, hvis du tilkøber en ekstern tastatur-dockingstation. Jeg brugte den som en tablet, da jeg ikke havde mulighed for at teste Dells Tablet Dock, men den kan tilkøbes og kommer sågar med et ekstra batteri, så batterilevetiden højnes markant.

Til hverdagsbrug klarer Latitude 5179 dine opgaver helt uden problemer. Maskinrummet er pakket med godt hardware, og der er således ingen ventetid, når du hurtigt vil skifte fra tekstbehandlings til din browser for at se et videoklip. Selv, hvis du har flere programmer åbent ad gangen. Selvom Latitude som udgangspunkt er beregnet til hverdagsbrug, så kan den sagtens klare lidt vanskeligere opgaver som lette spil.

Den 10,8 tommer store skærm gengiver farver til perfektion, og kontrasten kan måle sig med markedets bedste tablets. Det betyder, at du får flere detaljer med i de mørke områder af billeder, end på skærme af dårligere kvalitet. Skærmen bør ikke bruges i direkte sollys, hvor reflektionen af sollys bliver en anelse for høj.

Touch-funktionen i skærmen fungerer overraskende godt. Det føles naturligt – og præcisionen er høj – når du eksempelvis klikker på Windows’ små ikoner som lydstyrke-ikonet, spoler i en video på Youtube eller zommer på en hjemmeside.

Dell lover ni timers batterilevetid, og det stemmer fint overens med min test, der mest bestod i at teste Latitude 5179 til hverdags gøremål.

På siderne af Latitude 5179 er der masser af tilslutningsmuligheder til eksternt udstyr. Mini-HDMI-porten gør, at du kan bruge Latitude 5179-enheden til præsentationer af lyd og billede på tv – og der er sågar plads til et SIM-kort, så du kan bruge data på farten, hvis dit mobilabonnement tillader det. Derudover har Latitude 5179 ganske udmærkede højtalere. De findes på begge sider af enheden, hvilket betyder, at lydoplevelsen bliver mere helstøbt, når du hører musik eller ser video.

Tastaturet på touch-skærmen er ikke beregnet til at forfatte længere tekster. Derfor anbefaler vi, at du tilkøber et eksternt tastatur, hvis du ofte får brug for tekstbehandling af længere karakter.

En ting, der trækker ned, hvis du vil bruge Latitude 5179 uden en tastaturdock, er størrelsen. Den er både tung og tyk at have i hånden. Oplevelsen føles en anelse klodset, og jeg måtte af og til hvile mine arme, da jeg havde haft produktet i hånden i længere tid. Derudover føles designet med bagbeklædningen af plastik en smule pauvert; det mindste vrid skaber knirkelyde, hvilket får det ellers dyre produkt til at virke billigt.

Latitude 5179 kommer med to kameraer – et bagkamera på 8 megapixel og et frontkamera på 5 megapixel. Kameraerne er udmærkede til at forevige børnefødselsdagen, men skal du tage flotte naturbilleder, skal du ikke bruge Latitude 5179.

Dell Latitude 5179 kan købes på Dells webshop

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Latitude 5179 er hurtig og klarer hverdagsopgaverne til perfektion. Men den er både tung og tyk at have i hånden.

Specifikationer

Mærke
Dell
Processor
Dual-core 1.1GHz, Intel Core m5-6Y57
Hukommelse (RAM)
8 GB
Lagerplads
256 GB SSD
Skærmstørrelse
10,8 tommer
Skærmopløsning
1920 x 1080
Batteritid
Op til 9 timer
Tilslutninger
1 x USB 3.0, 1 x USB 3.0 Type C, headset jack, Micro-HDMI
Styresystem
Windows 10 Pro
Mål
280mm x 177mm x 14,3 mm
Vægt
0,760 kg
Kamera
8 megapixel, 5 megapixel
Udskifteligt microSD-kort
Ja
Netværk
802.11ac
Andet
Fingerraftrykslæser