Netgear Nighthawk X8

Netgear Nighthawk X8

Ekstrem trådløs router til streaming af HD-film.

af #Router #Netgear
8.7

Hvis routeren til dit trådløse netværk helst skal være så lille og diskret som muligt, behøver du ikke se i retning af Netgear Nighthawk X8. Er du først og fremmest interesseret i, at du kan streame HD-film, Youtube-videoer og musik i forskellige rum og helt flydende, er her noget at komme efter. Med sin vægt og størrelse ligner den en bærbar computer, men er mest af alt et kraftværk med ekstreme funktioner og hastigheder på dit netværk.

Nighthawk X8 kan sende trådløse signaler på tre bånd; et på 2,4 GHz og to på 5 GHz med teoretiske hastigheder på henholdsvis 1000, 2166 og 2166 Mb/s. I praksis betyder det, at du ikke vil opleve problemer med udvalg og forsinkelser under streaming, så længe internetforbindelsen er i orden.

Opsætningen er overskuelig, også selvom du kun har en grundlæggende viden om netværk. Det kan klares fra pc’ens browser eller med Netgears ikke alt for brugervenlige Genie-app på en telefon eller tablet. Det er nemt at indstille, hvordan trafikken på netværket skal prioriteres på de forskellige enheder, der er tilkoblet. Den lidt mere krævende netværkshaj kan blandt andet udnytte routerens muligheder for DNLA, VPN, iTunes-server og portstyring.

Bag et låg i den ene side sidder routerens to USB-porte. Denne placering gør det nemmere at tilslutte fx eksterne drev, men for nogen vil det kun give besvær, at portene ikke sidder bagpå routeren sammen med de øvrige ind- og udgange. Her finder du en WAN (internet) og hele seks LAN (netværk) porte. De fleste routere, som vi har testet, har tre eller fire LAN-porte.

Rækkevidden og de tre sende-frekvenser gør routeren perfekt til hjem med mange kvadratmeter og familiemedlemmer, der flittigt streamer film, musik og spiller 3D-spil på nettet. Bor du alene i en to-værelses lejlighed eller et lille hus, kan du nøjes med en langt mere beskeden router.

Netgear Nighthawk X8 kan købes her via Pricerunner.

Konklusion

Med vilde hastigheder, fin rækkevidde og et stort udvalg af LAN-porte, er Netgear Nighthawk X8 en ualmindelig kraftfuld og fremtidssikret router. Men prisen er høj.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
802.11ac
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
1 x WAN, 6 x LAN
USB-porte
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mål
31,6 x 26,4 x 6,1 cm
Angivet hastighed
AC5300