Netgear Nighthawk X4S R7800 AC2600

Netgears nye router byder på fire eksterne antenner, gode tilslutningsmuligheder og opsætning på dansk.

af #Router #Netgear
9.0

Der findes billige supermarkeds-routere til 300 kroner, og så er der routere som Netgears Nighthawk X4S R7800. Her er vi ude i det ypperste blandt routere til privat brug, og den kan formentlig meget mere, end du umiddelbart får brug for.

 

I kassen til Netgears router ligger en hurtig start-manual på blandt andet svensk og engelsk, men ikke dansk. Det findes til gengæld på den medfølgende cd. Heldigvis er den indledende opsætning så simpel, og beskrevet så godt, at du sagtens kan følge den engelske hurtig start-guide. X4S har fire kraftige eksterne antenner, der kan vinkles i alle retninger, og det giver en sublim rækkevidde. Hastigheden er op til 1,7 Gbit i sekundet på ac-netværket – så hurtigt går det dog ikke i praksis, men X4S er stadig lynhurtig og kan snildt håndtere mange samtidige enheder.

 

På fronten af X4S sidder en række praktiske lamper, der viser netværk og tilsluttede enheder, og på fronten finder du også knapper til WPS-tilslutning og til WiFi, så du fx kan slukke det trådløse signal, når du ikke er hjemme. Netgears styresider i browseren er på dansk, og du kan også hente en smart app til din smartphone og styre tingene herfra.

 

På funktionssiden mangler der ikke noget. Her er forældrekontrol, så man kan kontrollere, hvilke hjemmesider børnene skal have adgang til, gæstenetværk og mulighed for at dele printer og lagerplads via de to USB 3.0-porte. Der er endda en eSATA-port, hvis du skulle ligge inde med en ekstern harddisk med denne tilslutning. En funktion, vi er ekstra begejstrede for, er den indbyggede trafikmåler, så du hele tiden kan holde styr på, hvor meget data, der ryger ud og ind af routeren. Det er især praktisk, hvis din internetudbyder har en såkaldt fair use-grænse.

 

Find den billigste pris her

Konklusion

Her får du virkelig meget router for pengene - og rækkevidden er glimrende selv til store parcelhuse.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac dual band
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit LAN/WAN
Netværksporte
4+1
USB-porte
2
Mål
28,5 x 18,5 x 5
Angivet hastighed
800 Mbit/s (n) + 1.733 Mbit/s (ac)
Andet
WPS, mobil-app, VPN, beamforming (netværket koncentreres mod enhederne, så det rækker længere).