D-Link EXO DIR-869

D-Link EXO DIR-869

Kompakt og billig trådløs router kan sætte skub på dit netværk.

af #Router #D-Link
8.3

Hvis dine computere, telefoner, tablets, medieafspillere og netværksdrev ikke fungerer problemfrit på nettet, ender det hurtigt med frustrerende oplevelser, der ikke er værd at bruge tid på. Derfor er det så afgørende, at have en router der både er hurtigt, stabil og leverer trådløse signaler, som rækker langt nok i dit hjem.

D-Link EXO DIR-869 er en AC1750-router, der sender trådløse signaler på 2,4 GHz og 5 GHz. De teoretiske hastigheder er på op til henholdsvis 450 Mbit/s og 1300 Mbit/s. I praksis er hastighederne lavere, men stadig ganske hurtige. Signalerne på 2,4 GHz rækker længst og egner sig til websurf og e-mail, mens du bør bruge 5 GHz til film-streaming, online spil og filoverførsler på netværket.

Den frække orange farve er det første, man bemærker ved D-Link Exo DIR-869. Dernæst er det slående, hvor let og kompakt denne AC1750-router er. De fleste ac-routere, som Komputer for alle har testet på det seneste, er store, tunge og farveløse. Denne her ligner noget, der kommer fra et militært forskningscenter og leder tankerne hen på et Stealth Fighter-fly.

Det tager cirka et kvarter at opsætte routeren. Du kan blandt andet ændre adgangskode til de trådløse kanaler og justere QoS (prioritering af trafikken på netværket), firewall og filtrere bestemte hjemmesider.

Bag på routeren sidder fire porte til netværksstik, tænd-/sluk-knap, WPS- og reset-knap. Fraværet af USB-porte er et problem. Det betyder, at du ikke kan tilslutte en ekstern harddisk, og bruge den som netværksdrev, eller koble en USB-printer på netværket.

D-Link EXO DIR-869 kan købes via Pricerunner.

Konklusion

Hvis du vil have et bedre og hurtigere netværk i hjemmet uden at ofre en formue, er D-Link EXO DIR-869 en rigtig god investering. Den lave pris betyder desværre, at routeren er uden USB-porte.

Specifikationer

Mærke
D-Link
Trådløs standard
Wi-Fi 802.11ac
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
4 x LAN
USB-porte
Ingen
Mål
22,2 x 16,0 x 6,0 cm
Angivet hastighed
AC1750 (450 Mbit/s og 1300 Mbit/s)