D-Link EXO AC1900 DIR-879

D-Link DIR-879 virker med moderne ac-netværk. Hastigheden er ac1900 og det hele styres fra en app eller D-Links overskuelige styresider i browseren.

af #Router #D-Link
7.0

D-Link har efterhånden været i router-branchen i en anseelig årrække, og det er et mærke, der normalt borger for god kvalitet. Byggekvaliteten ved DIR-879 er da også mere end i orden. Her er anvendt solide materialer og designet er moderne og futuristisk. Det anderledes design, hvor antennerne klappes op, betyder dog desværre, at du ikke kan vinkle dem på en bestemt måde – for fx at målrette netværket til et bestemt område i hjemmet.

På ydersiden finder du blot de fem LAN-porte, en WPS-knap og en skyder, så du kan vælge at skifte mellem router- og extender-tilstand. Det kan undre, at D-Link på en router i denne prisklasse har valgt at udelade USB-porte, som ellers er praktiske til at tilslutte en printer eller et lagermedie.

Den samme undren går igen, når man bevæger sig ind på routerens styresider. Designet af de engelsksprogede styresider er overskueligt og enkelt – faktisk i en grad så vi savner mulighederne for de lidt mere avancerede tilpasningsmuligheder. Du kan fx ikke finindstille 2,4 og 5 GHz-netværkene individuelt – måske give dem separate navne eller vælge om de skal køre n- eller ac-netværk – ligesom det faktisk ikke lykkedes os at finde muligheden for at indstille VPN-netværk, selvom muligheden er nævnt på D-Links officielle side om routeren.

En anden begrænsning, som dog nok kun rammer få ejere, er at man kun kan oprette 24 portvideresendelsesregler eller virtuelle servere. Det dækker de flestes behov, men det kan stadig føles irriterende overhovedet at have denne begrænsning.

Hastigheden er ac1900, som er fint til langt de fleste behov, men er i underkanten på en router til næsten 1.400 kroner. Det skyldes formentlig, at D-Link hellere vil sælge dig deres hurtigere routere – som fx ac5300-modellen til 5.000 kroner.

Find den bedste pris her!

Konklusion

En udmærket begynder-router, men prisen er for høj.

Specifikationer

Mærke
D-Link
Trådløs standard
802.11 a/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
1 Gbit LAN/WAN
Netværksporte
5
Angivet hastighed
ac1900
Andet
WPS, gæstenetværk, mobil-app (kræver registrering hos D-Link)