Opera Browser

Opera-browseren er næsten lige så gammel som Internet Explorer, og der findes derfor masser af gode og relevante udvidelser, så du kan åbne enhver hjemmeside med den.

af #Programmer apps spil #Opera
9.0

Opera er et norsk alternativ til de store amerikanske browsere, og den fejrer i år 20 års jubilæum. Tilbage i 1996 var Opera et lidt oprørsk modsvar til Internet Explorer og Netscape Navigator, men i dag er Opera en veletableret browser, der kan mindst ligeså meget som sine kendte konkurrenter, selvom udbredelsen af Opera er ufortjent lav.

 

Med Opera får du adgang til masser af gode tilføjelser – i nogle tilfælde også tilføjelser, som ikke længere understøttes af fx Google Chrome. Det gælder fx NPAPI, som blandt andet Synology bruger i deres styresystem. Samtidig er Opera lynhurtig til at afvikle fremtidens webteknologi HTML5, mens den klarer sig hæderligt til JavaScript. Starttiden, når du åbner Opera efter en pc-genstart, er dog på 2,3 sekunder, hvilket er dobbelt så lang tid som Google Chrome bruger på det samme, men det ekstra sekund er værd at vente på.

 

Selvom Opera er et norskejet program, er sproget naturligvis på dansk, og browseren har en meget Skandinavisk tilgang til brugervenlighed og design. Således er det nemt at finde rundt i programmets menuer, og en ren fornøjelse at bladre rundt i Operas mange gode udvidelser. Det gælder iøvrigt også Opera-browseren, som du gratis kan hente til din smartphone.

 

En af de nok smarteste funktioner i Opera er den gode og overskuelige startskærm, hvor du selv kan placere genveje til dine oftest anvendte hjemmesider. Med den er det hurtigt og nemt at komme ind på sine favoritsider.

 

HTML5 test: 489 af 555

JavaScript test: 159,65

 

Hent Opera her!

Konklusion

Selvom Opera er helt tilbage fra 1996 kan man ikke mærke alderen, når man bruger browseren. Opera er hurtig, moderne i sit udtryk og virker med masser af udvidelser.

Specifikationer

Mærke
Opera
Funktioner
Popop-blokering, privatbrowsing, kodeordsmanager, faneblade, masser af udvidelser
Sprog
Dansk
Andet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream