Mozilla Firefox

Firefox har efterhånden en del år på bagen, men det er stadig en bundsolid browser, der giver adgang til en imponerende samling tilføjelser.

af #Programmer apps spil #Mozilla
8.0

Firefox var engang det rebelske modsvar til Microsofts Internet Explorer, men er i dag en veletableret spiller på browser-markedet. Med en markedsandel på 15 procent er Firefox den anden mest anvendte browser i verden, og med god grund. Med Firefox får du adgang til en overvældende mængde tilføjelser, som giver browseren ekstra funktioner, og da sproget er på dansk, er det nemt at finde rundt i browserens menuer.

 

I vores test af teknologierne HTML5 og JavaScript klarer Firefox sig hæderligt til HTML5, men desværre ikke så godt til JavaScript. Det kan skyldes, at Firefox med tiden er blevet mere overlæsset med funktioner, og derfor ikke er så let og hurtig, som den var engang. Når du starter Firefox efter en genstart af pc’en, skal du vente 3,02 sekunder – det lyder ikke af meget, men det placerer heller ikke Firefox i front.

 

Til gengæld får ventetiden får du med Firefox en alsidig browser, der rummer alle tænkelige funktioner: Her er en kodeordsmanager, automatisk blokering af popop-vinduer, brug af faneblade og en anonym tilstand, hvor du ikke efterlader spor, når du begiver dig ud på nettet. Indstillingerne er nemme at navigere i, og browseren holder sig selv opdateret, så du altid er sikker.

 

Firefox er også det foretrukne valg, hvis du har behov for at afvikle tilføjelsesprogrammer, som ikke længere virker i andre browsere – det gælder fx almindelig Java og NPAPI, som blandt andet bruges af en del netværkskameraer.

 

HTML5 test: 461 af 555

JavaScript test: 140,1

 

Hent Firefox gratis her!

Konklusion

Firefox er ikke den hurtigste browser, du kan finde, men den giver til gengæld adgang til masser af funktioner og udvidelser - så mange, at den fint kan blive din eneste browser. Desværre er den ikke verdens hurtigste browser.

Specifikationer

Mærke
Mozilla
Funktioner
Popop-blokering, privatbrowsing, kodeordsmanager, faneblade, masser af udvidelser
Andet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream