Microsoft Internet Explorer

Internet Explorer var engang verdens foretrukne browser, men er i dag ved at blive skubbet ud af efterfølgeren Edge, som er indbygget i Windows 10.

af #Programmer apps spil #Microsoft
5.5

Microsofts browser Internet Explorer har eksisteret siden 1995, og er dermed en browser, som alle på et eller andet tidspunkt har anvendt. Browserens popularitet toppede i 2002, hvor 95 procent af verdens befolkning kiggede på hjemmesider i Internet Explorers ramme. I dag er tallet under 10 procent. Desværre er alderen begyndt at tynge den tidligere så populære mastodont. Det mærkes især på hastigheden, som er langt under stort set alle andre browsere. En gammel vittighedstegning viser, at man kan nå at starte seks andre browsere på den tid det tager at åbne Internet Explorer, og det er ikke langt fra sandheden. I vores test tog det 3,5 sekunder at starte Internet Explorer efter en genstart af pc’en – og endnu længere før den første hjemmeside var klar til læsning.

 

I afvikling af JavaScript klarer Internet Explorer sig allerdårligst ud af et felt på seks browsere, og det samme gør sig gældende ved afvikling af hjemmesideteknologien HTML5. Med andre ord vil du ofte bliver frustreret, hvis du bruger denne browser i det daglige. Det er da formentlig også årsagen til, at Microsoft har valgt at udstyre Windows 10 med den nye og på mange måder mere moderne browser Edge. Internet Explorer har dog stadig den fordel fremfor blandt andet Edge, at der findes mange udvidelser til browseren, så du kan afvikle masser af forskelligt indhold.

 

Hvis du har tålmodighed til at anvende Microsofts forældede browser, får du adgang til en kodeordsmanager, browsing via faneblade, privat tilstand, hvor du ikke efterlader spor, og som nævnt masser af tilføjelser. Det sidste er især praktisk til ældre udstyr, som bruger eksotiske tilføjelser for at virke – fx netværkskameraer.

 

HTML5 test: 308 af 555

JavaScript test: 126,87

 

Hent Internet Explorer her!

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Internet Explorer virker med masser af tilføjelser, men det er også det mest positive, der er at sige om den 21 år gamle browser. Den er langsom, ustabil og uoverskuelig at navigere i.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Funktioner
Popop-blokering, privatbrowsing, kodeordsmanager, faneblade, masser af udvidelser
Sprog
Dansk
Andet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream