Microsoft Edge

Microsofts Edge skal på et tidspunkt erstatte den pensionsmodne Internet Explorer, og browseren er da også både hurtig og nem at navigere i.

af #Programmer apps spil #Microsoft
4.5

Sammen med Windows 10 introducerede Microsoft en helt ny browser, som med tiden skal erstatte den over 20 år gamle Internet Explorer. Desværre virkede Edge-browseren ikke helt færdigudviklet, da Windows 10 blev lanceret, og derfor valgte Microsoft også at beholde den gamle Internet Explorer i styresystemet.

 

Edge viser gode takter og har en række fordele fremfor Internet Explorer: Designet er mere enkelt og ikke så proppet med funktioner, og så er den betragteligt hurtigere. Starttiden, når du åbner Edge efter en genstart af pc’en, er på kun 1,1 sekund, mens vores test af teknologierne HTML5 og JavaScript begge klares i meget fin stil – og meget bedre end i Internet Explorer. Faktisk klarer Edge afvikling af JavaScript bedre end fem andre førende browsere.

 

De gode testresultater skyldes dog formentlig, at Edge ganske enkelt mangler en del basale egenskaber. Udvalget af tilføjelser til browseren er meget skrabet, og det skulle først for alvor ændre sig med en stor Windows 10-opdatering i løbet af 2017. Du kan med andre ord ikke bruge Edge som din eneste browser, da du ofte vil støde på hjemmesider, som kræver et tilføjelsesprogram, Edge ikke kan håndtere. Til almindelig daglig brug og som supplement til en voksen browser, får du dog med Edge en hurtig browser, som er overskuelig og nem at navigere i.

 

De vigtigste funktioner er allerede bygget ind i Edge: Her er en kodeordsmanager, automatisk blokering af popop-vinduer, faneblade og fin understøttelse af HTML5, der er den nyeste standard for hjemmesidekodning.

 

HTML5 test: 460 af 555

JavaScript test: 210,57

Konklusion

På et tidspunkt skal Edge nok blive en god browser, men den tid er ikke endnu. Selvom Edge er lynhurtig, er dens helt store svaghed, at der mangler tilføjelser til browseren.

Specifikationer

Mærke
Microsoft
Funktioner
Popop-blokering, privatbrowsing, kodeordsmanager, faneblade
Andet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream