Brave browser

Brave er en gratis browser, som fokuserer på privatliv og sikkerhed. Her slipper du for generende annoncer og bannere, ligesom browseren ikke sender så mange oplysninger tilbage til annoncører.

af #Programmer apps spil #Brave
6.0

Browseren Brave bygger på Googles Chromium browser, og er skabt af en af stifterne af Mozilla Project, som står bag Firefox-browseren. Det nye ved Brave er, at den rummer en indbygget reklame-spærrer, så du slipper for irriterende bannere og reklamer, når du besøger hjemmesider. Samtidig deler browseren færre oplysninger med annoncører, og giver bedre mulighed for at være på nettet anonymt.

I vores test af teknologierne HTML5 og JavaScript scorer Brave stort set samme karakter som Google Chrome, da begge browsere bygger på samme teknologi. Men den tid det tager at starte browseren første gang er meget forskellig fra lynhurtige Chrome. Brave bruger 10 sekunder på at være klar til brug, mens Chrome klarer det på lidt over et sekund.

Brave har et meget enkelt design, hvor du ikke forstyrres af generende elementer, værktøjslinjer eller unødvendige menuer. Browseren blokerer automatisk popop-vinduer, har en god adgangskode-manager og har mulighed for at åbne forskellige hjemmesider i faneblade, så du slipper for at åbne flere vinduer med hjemmesider. Desværre er browseren kun på engelsk, men i almindelig dagligt brug er dette ikke noget stort problem.

Denne browser er primært anvendelig som et supplement til en anden browser – fx Firefox eller Chrome – da der endnu ikke findes udvidelser og tilføjelser til Brave.

HTML5 test: 492 af 555

JavaScript test: 159,89

 

Hent Brave gratis her!

 

 

Konklusion

Brave er lidt langsom i opstarten, men har en fin hastighed i brug. Desværre er den ikke på dansk, ligesom du ikke kan hente udvidelser til den, så vi anbefaler den kun som en ekstra browser.

Specifikationer

Mærke
Brave
Funktioner
Reklame-blokering, popop-blokering, privatbrowsing, kodeordsmanager, faneblade
Sprog
Engelsk
Andet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream