HP PageWide Pro 477dw

HP PageWide Pro 477dw

Måske verdens langsomste printer

af #Printer #Hewlett Packard (HP)
8.0

Vi har gennem tiden testet mange langsommelige printere her på redaktionen, men det er første gang, at jeg har oplevet, at måtte vente mere end to minutter på overhovedet at se første side af et dokument forlade printeren. Hele printopgaven på 48 sider blandet tekst og grafik tog HP’s PageWide Pro 477dw mere end syv minutter at udskrive – det er altså næsten hurtigere selv at skrive de 48 sider med håndskrift eller finde den gamle skrivemaskine frem fra kælderen. Resultatet er meget langt fra de 40 sider i minuttet, som HP lover.

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at de langsomme hastigheder kun fremkommer, når vi udskriver PDF-dokumenter med meget grafik og tekst. Udskrift af et simpelt Word-dokument med ren tekst foregår i et meget hurtigere tempo.
Vi installerede i første omgang HP’s nye printer via trådløst netværk, men da stopuret viste den ekstremt langsomme tid, installerede vi printeren på ny via ganske almindeligt USB. Her tabte flere af redaktionens medlemmer underkæben i forbløffelse, da det viste sig, at tiderne faktisk var en smule langsommere via almindeligt USB-kabel!

Du får ellers meget multifunktionsprinter for pengene med HP’s voluminøse model: NFC med Wifi Direct, så du kan udskrive fra mobiltelefoner og tablets, eprint, hvor du blot sender dokumenter via email for at lade printeren tygge sig igennem dem, og muligheden for at kopiere en hel stak dokumenter via den automatiske arkføder, ligesom 477dw også rummer fax-funktionalitet. Men det virker bare lidt discount-agtigt. Papirbakken i bunden lukker fx ikke ordentligt, og når du har fyldt papir på, bliver printeren ved at advare mod manglende papir – i vores tilfælde i en grad, så printerens styresystem til sidst låste helt, og vi måtte trække elkablet til printeren for at få liv i den igen. Eprint-funktionen virker ikke fra vores Gmail-adresser, der slutter på komputer.dk. Man får ganske enkelt en mail tilbage, der fortæller om serverfejl. Samlet set er det efter min mening for mange negative punkter til at prisen på knap 4.000 kroner kan retfærdiggøres.

Konklusion

Utroligt langsom multifunktionsprinter, der ellers rummer alle de vigtigste funktioner.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Blækprinter
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
2400 x 1200 DPI
Tilslutninger
USB, trådløst netværk, LAN, ePrint, WiFi Direct, NFC
Farvesider pr. minut
40 sider/min
S/H sider pr. minut
40 sider/min