Den tre tommer store skærm gør det nemt at indstille og betjene den billige printer.

Epson Expression Home XP-342

Epsons Expression Home XP-342 er en billig multifunktionsprinter til hjemmekontoret. Den leverer fine udskrifter, men er sløv i optrækket.

af #Printer #Epson
7.9

Sæt strømkablet i, vent fire minutter, indtast en adgangskode til dit trådløse netværk, og så er du klar til at udskrive. Det er næsten sværere at få Epsons Expression Home XP-342 ud af æsken, end det er at klare den mest basale del af opsætningen.

Når den del  er overstået med rekordfart, råder du over en printer, som er billig i både indkøb og drift. Printeren kan erhverves for kun 500 kroner, og de fire patroner, der kan klare cirka 450 udskrifter, koster godt 150 kroner stykket. Nu skulle man tro, at de budgetvenlige priser ville afspejle sig sig printkvaliteten, men den er faktisk hæderlig.

De grafiske udskrifter har både knald på farverne og fin kontrast. Kun i de helt sorte områder er der svag detaljegrad og meget få nuancer. Skarpheden er heller ikke helt i top, og kanterne på de fleste motiver står lettere udviskede. Det gælder også tekstudskrifter, hvor bogstaverne til tider får en smule slør, men kvaliteten er dog mere end godkendt til prisen.

Tålmodighed er en dyd, og det gælder i særdeleshed, når du sender en udskriftsopgave afsted til XP-342. Især grafiske udskrifter er en stor mundfuld for maskinen, som skal bruge godt ét minut på at færdiggøre et enkelt A4-ark. Tekstdokumenter spytter den væsentligt hurtigere ud, og her kommer vi op på godt seks sider i minuttet.

Samtlige udskrifter kan du klare over et trådløst netværk, hvilket betyder, at du ikke har brug for andet end et strømkabel og kan placere printeren et afsides sted, hvor den ikke generer. Helt så let slipper du ikke, når du vil scanne, for her skal du koble computeren fysisk til med et USB-kabel. Det er kun besværet værd, når du skal bruge digitale kopier af tekstdokumenter, for billedscanningen er af lav kvalitet.

Den øvrige betjening går det nemmere med, og den tre tommer store skærm gør det let at ændre printerens indstillinger. Menuerne er desuden på dansk, så du roder sjældent forgæves rundt i en menu, når du vil ændre udskriftskvaliteten eller udskrive direkte fra et hukommelseskort.

 

Find den laveste pris:
www.edbpriser.dk

 

+ Billig
+ Fine billedudskrifter
+ Enkel opsætning
– Langsom

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Billig printer med masser af funktioner. Udskrifterne er fine, men hastigheden er lav.

Specifikationer

Mærke
Epson
Type
Multifunktionsblækprinter
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
5760 x 1440 DPI
Opløsning scanner
1200 x 2400 DPI
Antal blækpatroner
4
Tonerkapacitet
Ca. 450 sider (XL-patron)
Tilslutninger
USB, kortlæser
Netværk
802.11 b/g/n
Mål
39 x 30 x 14,6 cm
Papirskuffe
100 (A4) – 20 (fotopapir)
Print af A4-foto
69 sekunder
Print af 10 x 15 cm foto
130 sekunder
Farvesider pr. minut
0,86
S/H sider pr. minut
6