Synology DS916+

Synology DS916+ er en NAS med plads til fire 3,5" harddiske. Hardwaren er kraftig, og denne NAS er beregnet til mange samtidige opgaver.

af #Netværksharddisk (NAS) #Synology
9.5

Netværksproducenten Synology har et imponerende udvalg af NAS’er, man kan vælge imellem – og der kommer løbende nye modeller i sortimentet. På firmaets hjemmeside kan vi tælle hele 31 forskellige aktuelle modeller, og denne gang har vi fået fingrene i et produkt i plus-serien, der er tiltænkt små og mellemstore virksomheder.

Når du køber en NAS fra Synology skal du selv anskaffe harddiske og installere styresystemet DSM. I DS916+ er der plads til fire almindelige harddiske eller SSD’er. Jeg satte to stk. i NAS’en, koblede den til hjemmets router og installerede det lille program Synology Assistent på pc’en. Programmet fandt straks NAS’en, åbnede browseren på NAS’ens hjemmeside og startede en installationsguide. Her var det blot at klikke et par gange, og så var jeg i gang med at installere styresystemet. 25 minutter efter var NAS’en klar til brug.

DS916+ imponerer med det samme, man tager den i brug. Den er udstyret med rigeligt hukommelse, og en processor, der er en ny pc værdig, og det betyder, at NAS’ens installerede apps starter straks – og at alle opgaver klares uden irriterende ventetid. Faktisk er det den hurtigste NAS, jeg har prøvet. I min test lå hukommelsen konstant på omkring 10 procents udnyttelse, mens CPU’en kun i korte intervaller kunne presses op på 40 procent. Her er altså masser af kapacitet!

Det eneste hår i suppen er, at det er en smule bøvlet at komme i gang med at gemme sine filer på NAS’en, da man først skal oprette såkaldte volumer og derefter delte mapper. Men dette er dog et vilkår på alle netværksharddiske. Og så prisen naturligvis, der ligger til den høje side, men dog er rimelig for udstyr af denne kvalitet.

Fra programmet Synology Assistant kan du nemt finde NAS’en.

Find laveste pris:
www.pricerunner.dk

+ Hurtig server
+ Mange apps
+ Godt styresystem

– Besværlig opsætning

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Her får du et kraftværk af en NAS, som formentlig har en ydelse, der er langt højere end dit behov. Prisen er høj, men rimelig for en netværksharddisk af denne kaliber.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Intel Pentium N3710, 4-kerner, 1,6-2,56 GHz
Hukommelse
8 GB
Kapacitet
Op til 40 terabytes (4x10TB)
Tilslutninger
SATA III, 3 x USB 3.0, 2 x 1000 Mbit LAN, eSATA
Antal båse
4
Mål
16,5 x 20,3 x 23,3 cm
Vægt
2,04 kg
Elforbrug (i dvale)
13 watt