ASUSTOR AS3102T

Asustor AS3102T

Eksperternes netværksharddisk

af #Netværksharddisk (NAS) #ASUSTOR
8.0

Når du pakker netværksharddisken AS3102T fra Asustor ud, må du kigge langt efter en manual. Den ligger på den medfølgende cd, hvilket er besværligt, når man skal i gang med et så avanceret stykke udstyr.

Efter installationen af programmet Control Center til Windows går det dog bedre. Programmet finder din NAS på netværket og viser her de vigtigste oplysninger – via knappen Åbn kan du herefter gå direkte til NAS’ens styresider i browseren.

Jeg måtte prøve mig lidt frem for at få adgang til NAS’en – det kræver nemlig, at man indtaster ”admin” i felterne brugernavn og adgangskode, og denne oplysning er hverken at finde i manual eller hurtig start-guide. NAS’en henter og installerer selv styresystemet ADM på de tilsluttede harddiske og giver så besked, når systemet er klar til brug. Der følger ingen harddiske med, så dem skal du selv købe og montere. Den fysiske kvalitet af NAS’en er høj, men tænd-sluk-knappen er lidt for godt skjult på bagsiden.

Såvel de medfølgende programmer på cd’en som netværksdiskens eget styresystem er på letforståeligt dansk, men til gengæld er en del af fejlmeddelelserne ret kryptiske, når du fx får at vide, at en app ikke virker til din netværksharddisk.

Systemet minder ret meget om NAS-producenten Synologys styresystem – og på samme må- de er der også her mulighed for at installere masser af apps. Du kan ligesom hos Synology installere et download-center, tv-serveren DVBLink og medieafspillere, ligesom der findes gode apps til mobiltelefonen. Faktisk er mængden af apps til Asustor større end hos Synology, men til gengæld virker det hele en del mere teknisk og besværligt end ved Synologys DSM-system.

Med AS3102T får du også en ekstra mulighed, som du ikke finder i mange netværksharddiske i samme prisleje: en HDMI-udgang, så du kan slutte NAS’en direkte til dit tv og hente særlige apps, som bruges på fjernsynet – fx Chromebrowseren, YouTube, Nintendo-emulator med gamle spil og meget andet.

På udstyrssiden er der ikke sparet på noget. Her er hardware-kodning af video i op til 4K, hardwarekryptering af dine filer, output i 4K via HDMI og som sagt flere apps, end du kan drømme om. Men er du ikke i forvejen netværksekspert, kommer du nemmere i gang med de smarte funktioner hos Synology

Konklusion

Meget avanceret netværksharddisk, der mangler lidt brugervenlighed.

Specifikationer

Mærke
ASUSTOR
Processor
Intel Celeron N3050
Hukommelse
2 GB
Kapacitet
Op til 2 x 8 TB
Tilslutninger
3 x USB 3.0, HDMI, gigabit LAN
Antal båse
2
Mål
16,5 x 21,8 x 10,2 cm
Vægt
1,17 kg