Freecom mHDD Slim

Freecom mHDD Slim

Hurtig og dyr ekstern harddisk

af #Harddisk #Freecom
8.3

Mange nye pc’er er udstyret med en SSD, der blandt andet får Windows til at starte og være klar til brug i på få sekunder. Til gengæld er der ikke så meget plads til programmer, billeder og film som på en ”gammeldags” harddisk. Det problem løses nemt med en ekstern harddisk, som også er perfekt til sikkerhedskopier.

Freecom mHDD Slim er en tynd, men solidt bygget ekstern harddisk på 2,5 tommer med 1.000 GB lagerplads. Der følger to korte kabler med, så du kan tilslutte drevet til en computer med USB 3.0 eller USB Type-C. Du kan sagtens bruge drevet, selvom din pc ikke har en af de nyere USB-porte, dog vil dataoverførsler foregå ved lavere hastigheder.

Under de bedste forhold kan du overføre en fil på 4 GB til og fra drevet på 35 sekunder. 1.000 billeder (i alt 4,77 GB) kan i gennemsnit overføres på 1 minut og 23 sekunder til drevet, og de bliver indlæst på 48 sekunder.

I benchmark-testen måles læse- og skrivehastigheden til 130 MB/s,  og samlet set er hastighederne rigtig flotte for en harddisk af denne type. Drevet var tilsluttet en pc med SSD via en USB 3.0-port.

Da Freecom mHDD Slim blev testet, kunne det købes for lige under 740 kroner. Hvis du bare vil have et drev i samme størrelse med og 1 TB lagerplads, kan du sagtens finde et drev til under 450 kroner. Freecom mHDD Slim er over 300 kroner dyrere end de billigste konkurrenter.

Freecom mHDD Slim kan købes her via Pricerunner.

Konklusion

Freecom mHDD Slim er et udmærket drev med fornuftige hastigheder, men prisen er højere end mange mobile drev med samme kapacitet.

Specifikationer

Mærke
Freecom
Type
Ekstern harddisk
Kapacitet
1.000 GB
Tilslutning
USB 3.0, USB Type-C, USB 2.0
Pris pr. gigabyte
0,77 kroner
Omdrejningshastighed
5400 RPM
Størrelse
11,4 x 7,6 x 0,9 cm