Acer Chromebook 14

Acer Chromebook 14 CB3-431-C6QQ

Rigtigt meget computer for pengene

af #Computer #Acer
8.5

At investere i en bærbar computer er for det meste en dyr affære, men hvis du ikke har de store krav mht. lagerplads og processorkraft og – nok så vigtigt – hvis du ikke insisterer på at bruge Windows på din pc, så kan en Chromebook være svaret. Acer Chromebook 14 koster kun i omegnen af 2.500 og dækker langt de fleste brugeres behov.

Chromebooks er et koncept udviklet af Google. Computerne bruger Googles ChromeOS-styresystem og benytter lagerplads i skyen i stedet for at gemme alle dine filer på en harddisk på selve pc’en. Derfor har Acer Chromebook 14 også kun 16 GB lager. Computeren har installeret Googles ”Google Docs” pakke installeret, så du er godt dækket ind med både tekstbehandling, regneark og andre værktøjer, du normalt finder i fx Microsofts Office-pakke. Programmerne gemmer automatisk i dit Google Drive, så filerne ikke fylder på det minimale interne drev.

Acer Chromebook 14 har en solid konstruktion med en aluminiumsskal, der minder en del om Apples Macbooks. Dog halter Chromebook 14 noget efter Apple, når det kommer til skærmen: Her må du nøjes med en opløsning på 1366 x 768. Opløsningen er måske ikke det store problem, på en skærm på kun 14 tommer, men panelet har desværre ikke særligt gode betragtningsvinkler, så du skal ikke vippe skærmen særligt meget, før den bliver for mørk til at se noget på.

Med det indbyggede HDMI-stik bliver din bærbare Chromebook hurtigt transformeret til en pc i fuld størrelse, så du fx kan få bedre udbytte af den hjemme eller på kontoret. Du kan også tilslutte en mus eller et ekstra tastatur via USB 2.1 eller 3.0.

Konklusion

En rigtigt god computer til dig, der ikke har de store krav til indbygget lagerplads. Også et rigtigt godt bud på en studie-pc.

Specifikationer

Mærke
Acer
Type
Bærbar computer
Processor
Intel Celeron N3160 1,6 GHz
Hukommelse (RAM)
4 GB
Lagerplads
16 GB
Skærmstørrelse
14 tommer
Skærmopløsning
1366 x 768
USB-porte
2 x USB 2.1, 2 x USB 3.0
Tilslutninger
HDMI
Netværk
802.11ac/bluetooth
Mål
1,7 x 34,1 x 23,7 cm
Vægt
1,7 kg
Touchskærm
Nej
Styresystem
Google Chrome OS